Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спортен комплекс от руините

10
Снимка: Радио Шумен

Новооткритият спортен комплекс в Градската градина на Шумен беше представен днес пред кмета Любомир Христов, неговия екип и медиите. Той беше изграден на мястото на бившите тенис кортове на изхода към жп гарата.

„Повече от 20 години това място в центъра на Шумен беше превърнато в сметище. Успяхме чрез частен инвеститор да го направим приятно място за децата на Шумен и шуменци“, каза кметът Любомир Христов и изрази задоволството си от извършеното.

Спортният комплекс разполага с две нови игрища. Всяко едно от тях е предназначено за по три вида спорт. Едното е за баскетбол, тенис и футбол, а другото – за тенис, волейбол и футбол. Ще се ползват почасово, като цените са 20 лева на час за тенис и 30 лева на час за другите масови спортове.

Извършена е цялостна реконструкция на всичко – на спортната площадка и на сградите. На площадката е поставена тревна настилка. Изцяло обновени са и трибуните, като има около 400 седящи места.

В едната сграда са изградени бани, съблекални, треньорски и конферентни зали. Другата е превърната в заведение за отдих на посетителите.

Направената инвестиция е на стойност 205 000 лева, като игрищата са взети на концесия за 10 години. След изтичането на този срок всичко изградено ще остане собственост на общината.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На бунт заради липса на вода

Жителите на каолиновското село Климент заплашват да блокират главния път Шумен – Силистра, ако не бъде решен проблемът с водата. През изминалата седмица няколко поредни дни хората в населеното място бяха с нарушено водоподаване. Кметът на общината Нида Ахмедов заяви, че ръководството прави всичко възможно. „Основният проблем е в Сини вир –..

публикувано на 03.08.20 в 14:03

На опашка за лична карта

Най-малко два часа се чака на опашка в Шумен за нови документи за самоличност. Близо 100-тина граждани имаше днес в късния предиобед пред РПУ – Шумен, за обслужване от гишетета на сектор “Български документи за самоличност“. По-голяма част от хората са пристигнали в страната за Кубран Байрама и твърдят, че нямат възможност да отложат..

публикувано на 03.08.20 в 12:32

Част от Шумен - без вода

Част от Шумен е без вода днес заради профилактика на водопреносната мрежа. За това съобщават от ВиК. В района на улица „Владайско въстание“ и близките отсечки подаването ще е нарушено до 16,30 ч.

публикувано на 03.08.20 в 11:17

Нови случаи на заразени в Русенска област

Три нови случая на коронавирусна инфекция са отчетени вчера сред жители на Русенско. Това е и единствената област в радио района, в която има нови положителни проби за COVID-19, показва справка в Единния информационен портал. Две жени от новозаразените са поставени под домашна карантина в други области на страната, уточняват от Регионалната здравна..

обновено на 03.08.20 в 08:07

Планово без ток

Спирания на тока заради ремонти, профилактика и обслужване на съоръженията ще има и днес в региона. В Шумен от 8 ч. до 9 ч. и от 15 ч. до 15,30 ч. без електрозахранване ще са отделни адреси по булевард „Велики Преслав“ и улица „Преслав“. От 9 ч. до 17 ч. ще е прекъснато подаването по улици в Нови пазар и селата Тимарево, Дойранци, Тодор..

публикувано на 03.08.20 в 07:49

Остава слънчево и топло

Между 14 и 21 градуса са измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. Най-топло е в Русе, 19 градуса са измерени в Силистра, 18 – в Разград, 15 – в Търговище. В Шумен термометрите показваха 14 градуса, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, а влажността на въздуха е 91%. Предимно слънчево ще е над региона днес. Ще духа слаб..

публикувано на 03.08.20 в 07:43

33 млн. лв. заем ще тегли ВиК-Шумен

С 65% подкрепа акционерите на ВиК Шумен разрешиха водното дружество да започне процедура по избор на банки, които да отпуснат кредит от на 33 милиона лева. Парите са нужни за съфинансиране на  дейностите по изграждане на пречиствателната станция за питейни води и довеждащия водопровод от язовир „Тича“, обясни главният счетоводител на..

публикувано на 31.07.20 в 15:35