Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тишо вече по водите на Дунав

Шуменският полицай Тихомир Радев стартира същинското си „Приключение по Дунав“. Той отплава от гребната база на германския град Инголщат преди 30 минути. В режим на оцеляване и с пари само за бутилирана вода Тишо трябва да премине германското поречие на Дунав за около шест дни.

„Тръгвам с един огромен воденичен камък на врата заради очакванията на всички хора, които повярваха в мен и ме подкрепиха. Надявам се, че няма да ги разочаровам“, каза за Радио Шумен 47-годишният полицай.

С едноместния си каяк Тихомир трябва да преодолее маршрут от 2500 км – от изворите на Дунав до Черно море. Той ще се изхранва с това, което сам си набави от и около реката.

Така Тишо първи в света ще преповтори предизвикателството на „Дунавския лодкар“ по Жул Верн. Френският фантаст описва приключенията на русенец, който преплава течението на реката, за да помогне в организирането на Априлското въстание.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежко убийство в Шумен

Възрастни хора са убити днес във вила в местността “Под манастира” в Шумен. За престъплението са съобщили роднини на жертвите. Сигналът е получен в 13:30 ч. днес, заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен – старши комисар Ялчън Расим. Жертвите на злодеянието са семейство – мъжът е на 75 г., а жената – на 68 г. На мястото на..

публикувано на 23.11.20 в 18:00

8 новозаразени в Търговищко

Нови 8 случая на COVID-19 са доказани при жители на Търговищка област през последното денонощие. Седем от заболелите са в община Търговище и настанени за лечение в многопрофилната болница в общинския център. Един от новозаразените е от община Попово, но ще прекара периода на домашна карантина на адрес в друга област, за което е информирана..

публикувано на 23.11.20 в 16:10

Декларации онлайн

Още 14 декларации по Закона за местни данъци и такси могат да бъдат заявени по електронен път в Община Каспичан, става ясно от публикация във фейсбук страницата на общината. Гражданите могат да подават по интернет декларации за притежаване на автомобил до 3.5 тона, за определяне данъка за новопостроена сграда, за освобождаване от данък “сгради”..

публикувано на 23.11.20 в 15:31

Помощи за осмокласници

639 семейства от Шуменска област получиха подкрепа за 646 ученици в 8 клас, съобщи за Радио Шумен директорът на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” Мартина Драгнева. За първи път тази година беше отпусната помощ за ученици, записани в гимназиален етап. Целта е да има по-малко отпаднали от образователната система в..

публикувано на 23.11.20 в 14:25
Снимката е илюстративна

Лек спад в Шумен

7 нови случаи на положителни проби за COVID-19 на лица с адресна регистрация на територията на Шуменска област са регистрирани през последното денонощие в Единния информационен портал. Общо за последните три дни на седмицата от петък до неделя случаите са 98 (56 в петък, 22 ноември, 35 в събота, 21 ноември). Отчита се лек спад на броя на..

публикувано на 23.11.20 в 12:45

Медик от Венец почина с COVID-19

224 са настанените пациенти в COVID-19 секторите на МБАЛ - Шумен. От тях 6 са в ОАРИЛ, петима са интубирани. Това съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в лечебното заведение. За дните от петък до момента са приети 47 пациенти и са изписани 46. Няма случаи на хора, нуждаещи се от хоспитализация, на които да не е..

публикувано на 23.11.20 в 12:37

Учениците онлайн до 4 декември

Учениците от 5 до 12 клас в област Шумен да продължат дистанционното си обучение за периода от 26 ноември до 4 декември 2020 г. включително. Това беше решено на неприсъствено заседание на Областния медицински съвет, свикано от областния управител проф. Стефан Желев. Причината за удължаването на срока на дистанционно обучение е необходимостта от..

публикувано на 23.11.20 в 12:20