Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Промяна в движението

Снимка: БГНЕС

Временна организация на движението е въведена по бул. „Ришки проход“ в Шумен заради строително-ремонтни дейности на пътните настилки.

Затворени за движение са двете ленти от ул. „Съединение“ към бул. „Мадара“ заради фрезоване и повдигане на шахти. Днес и утре за ремонт се затварят и двете ленти за движение от бул. „Мадара“ към ул. „Съединение“.

Временната промяна ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нощна тишина до 8 сутринта

Промени в Наредба 1, които предвиждат по-лесно отнемане на разрешението за удължено работно време на заведения, които не спазват нощната тишина, бяха приети на заседание на Общинския съвет в Шумен днес. Регламентирано бе да се пази тишина от 23,00 ч. до 8,00 ч., а не както досега от 22,00 ч. вечерта до 6,00 ч. сутринта. Промяна във времето за..

публикувано на 28.05.20 в 11:52

38 000 лева за Мадарския конник

Събраните от дарителска кампания 38 000 лева да бъдат преведени на Националния историко-археологически резерват Мадара. Това решиха общинските съветници в Шумен. Парите ще отидат за възстановителни дейности и за изграждане на система за дигитални аудио водачи. "Не съм съгласна с бодлива тел да се огражда римската вила. Не съм съгласна с пари от..

публикувано на 28.05.20 в 11:29

1200 на борсата заради пандемията

9545 души са регистрирани в бюрата по труда в Шуменска област към края на април. Спрямо март увеличението е с 1385 повече, съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. Съществено влияние върху динамиката на безработицата в областта оказват мерките за ограничаване разпространението на коронавируса в страната и удълженият срок на..

публикувано на 28.05.20 в 10:51

Хванаха петима нарушители на карантина

Петима души, нарушили наложената им 14-дневна карантина от Регионалната здравна инспекция в Шумен, са установени от полицейските служители на Областната дирекция на МВР. Служители на Районното управление в   Каолиново извършили проверки на адреси, на които трябвало да бъдат мъже на 20 и 44 години в града. Установено било, че напуснали жилищата си...

публикувано на 28.05.20 в 10:21

Арестуваха крадци на ток

Двама жители на  кв. “Калугерица“  на гр. Каспичан са задържани, след като било установено, че са се прикачили незаконно към ел. мрежата, съобщиха от шуменската полиция. Проверката от полицейски служители на РУ- Нови пазар била извършена вчера сутринта на улиците „Херсон“ и „ Цар Борис I”. В имоти на  местни жители на 33-години и на  36-години..

публикувано на 28.05.20 в 10:15

Храмов празник на шуменска църква

Храмов празник чества днес шуменската църква „Св. Възнесение Господне“. Тържествената света литургия ще започне от 9.30 часа, съобщи отец Димитър. Построена е преди шест вeкa и на няколко пъти е разрушавана и изграждана из основи. Сградата в този и вид е издигната през 1829 г. Били са поканени тревненски зографи и дърворезбари, за да направят..

публикувано на 28.05.20 в 09:29

Ще има ли глътка въздух за търговците?

Как да бъдат подкрепени търговци, пострадали от двумесечното извънредно положение, ограничаващо разпространението на коронавируса? Това ще решават днес общинските съветници в Шумен. По време на сесията те ще оценят и влиянието на мерките върху общинския бюджет и ще решат   дали е необходима неговата актуализация. Експертни мнения за водните проблеми..

публикувано на 28.05.20 в 09:04