Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лято в музея

4
Снимка: Росица Стайкова

Близо 30 ученици от Велики Преслав ще се включат в летните занимания, които бяха открити в музея в града.

Децата днес се запознаха с археолозите и с работата на металотърсач в рамките на образователната програма «Лято в музея». Часове ще се водят в продължение на седмица от музейни специалисти, като програмата включва и теоретични познания и игри край сградата на музея.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарете за преславската болница

Общината и болницата във Велики Преслав обявяват дарителска кампания и се обръща към бизнеса и гражданите с апел за набиране на средства. "Намаленият обем на работа в условия на извънредното положение вече се отразява негативно на дружеството. Проблемът с липсата на лекарски кадри и други медицински специалисти в трудоспособна възраст, също..

публикувано на 01.04.20 в 15:01

Помощ за семейства с бебета

Таксата за април на всички, които ползват Детската млечна кухня във Велики Преслав, ще бъде платена от Тодор Бекяров. Този надпис е поставен на входната врата на заведението и днес много родители пожелаха да благодарят на дарителя чрез Радио Шумен. Млади татковци изтъкнаха, че в началото на годината повече от месец децата са се хранили..

публикувано на 01.04.20 в 14:22

Част от Шумен без вода

Възникнала авария на водопровод спря водата в част от Шумен. Ремонтите засягат високата и най-високата зона на града, в т.ч.: района западно от пл.”Оборище”, района на МБАЛ, кв.Гривица и кв.Боян Българанов. Това съобщиха от ВиК-Шумен. Водоподаването трябва да бъде възстановено до 19 ч. днес.

публикувано на 01.04.20 в 14:07

Нови пазар с нов заместник-кмет

Златина Таскова е новият заместник-кмет по хуманитарни дейности на община Нови пазар. Тя поема поема поста от днес. „Вярвам, че успехът е в екипната работа. Ние сме добър екип и затова ще постигнем това, което сме си набелязали, каза за Радио Шумен Златина Таскова. Тя беше общински съветник от групата на БСП и председател на Постоянната комисия по..

публикувано на 01.04.20 в 12:59

Младите хора с призив да останем вкъщи

Общинският младежки съвет в Шумен стартира онлайн кампания. Тя включва различни предложения към техните връстници и приятели как да разнообразят и да направят по-интересно и по-полезно времето, което прекарват у дома. Инициативата цели да призове хората от всички възрасти да си останат вкъщи, за да предпазят себе си, своите близки и приятели от..

публикувано на 01.04.20 в 12:21

Шуменски военни на мисия в Афганистан

40-ят български контингент замина на мисия в Афганистан. В състава му има военнослужещи от Шумен, Плевен, Белене и Свобода. В рамките на 6 месеца те ще дават дежурства в различни бази и обекти на НАТО, ще патрулират, ще обучават формированията на Афганистанската национална армия. Национален командир е полк. Светлозар Стефанов. Всички военни са..

публикувано на 01.04.20 в 12:05

Асен Тонев с окончателна присъда

Осъдителната присъдата на частния съдебен изпълнител от Шумен Асен Тонев влезе в сила, съобщават от варненската Апелативна прокуратура. Той е признат за виновен за длъжностно присвояване в големи размери и укрити данъци в особено големи размери. Апелативният съд във Варна му е наложил общо наказание от 3 години лишаване от свобода с петгодишен..

публикувано на 01.04.20 в 11:55