Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Сборяново събира певци и танцьори от страната

Снимка: БГНЕС

Събор в чест на Илинден събира за пореден път хора от разградска и съседни области в местността Сборяново край Исперих. Сутринта ще бъде отслужена света литургия в църквата на с.Малък Поровец. От 12.30 на откритата сцена край хижа „Ахинора”, ще бъде изпълнен водосвет в чест на пророк Илия и освещаване на курбаните, които се приготвени и тази година.

На откритата сцена ще се изявят художествени състави от читалище „Съзнание 1891” в Исперих, от Гецово, Айдемир, Топчии, Дряновец и други. Осигурен е и безплатен транспорт от автогарата в Исперих до с. Малък Поровец и хижа „Ахинора” в 11:00 часа. Връщането на посетителите ще бъде в 16:00 и 19:00 часа, до хижа „Ахинора”

Съборът се организира от инициативен комитет и кметството в село Малък Поровец.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Вдигат блокадата на село Ясеновец

От полунощ отпада блокадата в разградското село Ясеновец. Под постоянно наблюдение остават няколко къщи. Това реши днес областният оперативен щаб. Денонощно полицейско присъствие ще има пред 3-4 къщи от селото, заяви областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. "Виждайки през последните десет дни, че няма нито една положителна проба, това ни дава..

публикувано на 26.05.20 в 13:39

6437 безработни в Разградско

441 души започнаха работа в Разградска област през април в условията на извънредно положение. Това показват данните на Агенцията по заетостта. Общият брой на безработните в бюрата по труда в Разград, Исперих и Кубрат през април е 6437, като спрямо март регистрираните са с 619 повече. Най-засегнатите сектори от кризата са преработващата..

публикувано на 26.05.20 в 10:21

С 3,07 промила зад волана

Двама водачи са засечени вчера да шофират пияни, информират още от разградската полиция. Единият, на 59 години, е спрян в исперихското село Подайва. Дрегерът е отчел 3,07 промила алкохол. Вторият шофьор е проверен в Разград. Тестът с дрегер е показал 1,96 промила.

публикувано на 26.05.20 в 09:53

Момиче ранено при катастрофа

17-годишно момиче пострада при катастрофа в Кубрат на кръстовище между улиците „Княз Борис І“ и „Ал. Стамболийски“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Разград. Инцидентът е станал при сблъсък на два автомобила, в единия от които се е возело момичето. Тийнейджърката е откарано във филиала за спешна медицинска помощ в Кубрат, където е..

публикувано на 26.05.20 в 09:50

Наградиха отличниците в Кубрат

Седемдесет и една години от обявяването на Кубрат за град бяха отбелязани днес с тържествена церемония в центъра на града пред паното "Завет на хан Кубрат". Националния флаг и знамето на града издигнаха дванадесетокласниците Георги Ненков и Калоян Хараламбев – възпитаници при СУ "Христо Ботев" в Кубрат. По време на тържествената церемония кметът Алкин..

публикувано на 24.05.20 в 15:51

Ден на българската просвета

Осемнайсет жители на Община Разград с принос за развитието на образованието и културата на региона получиха отличия в днешния Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това стана на две кратки събития, съобразени с противоепидемичните мерки. Пред паметника на учениците на Светите братя на площад „Възраждане“ бяха връчени..

публикувано на 24.05.20 в 15:29

Исперих празнува празника на града

На 24 май в Исперих честват и празника на града. Тази година майската програма трябваше да бъде изцяло посветена на 60-тата годишнина от обявяването на Исперих за град. Заради извънредната ситуация обаче бяха отменени много от предвидените прояви. Днес на официалната фейсбук страница на общината и в сайта на Община Исперих ще бъдат публикувани..

публикувано на 24.05.20 в 10:27