Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Камиони и рейсове на прицел

Снимка: Радио Шумен

Засилени проверки над товарните автомобили и автобусите започват днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Операцията се провежда на територията на всички държави членки на ЕС.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили са неспазване времето за почивка от водачите, превишенията на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на камионите.

По време на акцията ще се проверява за валидна “Гражданска отговорност”,  платена  винетна такса за ползване за определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа. Стриктно ще се следи дали се спазва ограничението на скоростта, правоспособни ли са водачите, технически изправни ли са превозните средства, дали не се транспортират крадени стоки.

Засилените проверки по пътищата в областта ще продължат до 28 юли.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 3800 фирми с декларации в НАП

3 846 фирми декларираха печалбите си в шуменския офис на НАП, преди влизането в сила на Закона за извънредното положение. Това съобщиха от Приходната агенция. През изминалата 2019г. в законоустановения срок 01.04., печалбата си за 2018г. бяха декларирали 5 707 фирми. Припомням, че срокът за деклариране и плащане на корпоративен данък, както и..

публикувано на 01.04.20 в 15:45

Дарете за преславската болница

Общината и болницата във Велики Преслав обявяват дарителска кампания и се обръща към бизнеса и гражданите с апел за набиране на средства. "Намаленият обем на работа в условия на извънредното положение вече се отразява негативно на дружеството. Проблемът с липсата на лекарски кадри и други медицински специалисти в трудоспособна възраст, също..

публикувано на 01.04.20 в 15:01

Помощ за семейства с бебета

Таксата за април на всички, които ползват Детската млечна кухня във Велики Преслав, ще бъде платена от Тодор Бекяров. Този надпис е поставен на входната врата на заведението и днес много родители пожелаха да благодарят на дарителя чрез Радио Шумен. Млади татковци изтъкнаха, че в началото на годината повече от месец децата са се хранили..

публикувано на 01.04.20 в 14:22

Част от Шумен без вода

Възникнала авария на водопровод спря водата в част от Шумен. Ремонтите засягат високата и най-високата зона на града, в т.ч.: района западно от пл.”Оборище”, района на МБАЛ, кв.Гривица и кв.Боян Българанов. Това съобщиха от ВиК-Шумен. Водоподаването трябва да бъде възстановено до 19 ч. днес.

публикувано на 01.04.20 в 14:07

Нови пазар с нов заместник-кмет

Златина Таскова е новият заместник-кмет по хуманитарни дейности на община Нови пазар. Тя поема поема поста от днес. „Вярвам, че успехът е в екипната работа. Ние сме добър екип и затова ще постигнем това, което сме си набелязали, каза за Радио Шумен Златина Таскова. Тя беше общински съветник от групата на БСП и председател на Постоянната комисия по..

публикувано на 01.04.20 в 12:59

Младите хора с призив да останем вкъщи

Общинският младежки съвет в Шумен стартира онлайн кампания. Тя включва различни предложения към техните връстници и приятели как да разнообразят и да направят по-интересно и по-полезно времето, което прекарват у дома. Инициативата цели да призове хората от всички възрасти да си останат вкъщи, за да предпазят себе си, своите близки и приятели от..

публикувано на 01.04.20 в 12:21

Шуменски военни на мисия в Афганистан

40-ят български контингент замина на мисия в Афганистан. В състава му има военнослужещи от Шумен, Плевен, Белене и Свобода. В рамките на 6 месеца те ще дават дежурства в различни бази и обекти на НАТО, ще патрулират, ще обучават формированията на Афганистанската национална армия. Национален командир е полк. Светлозар Стефанов. Всички военни са..

публикувано на 01.04.20 в 12:05