Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мартин Петров триумфира в ускорения шахмат

Международният майстор Мартин Петров спечели турнира по ускорен шахмат в рамките на Мемориал "Стоян Иванов". Състезанието се проведе от петък до неделя в зала "Арена Шумен". Победителят събра 7.5 точки от 9 кръга. За Радио Шумен той сподели, че следващата му цел е да стане гросмайстор и смята да го постигне до 2 години. На второ място в крайното класиране е гросмайстор Васил Спасов, със седем точки. Толкова имат и заелите от трето до пето място Божидар Иванов, Сашо Николов и гросмайстор Ивайло Енчев. Приза за най-добре представил се сеньор над 60 години в турнира получи Коста Ангелов. Лазар Насар получи наградата за най-добре класиран шахматист до 16 години. Християн Илиев бе най-успешният състезател до 14 години, а Николай Желев - до 12 години. Шуменецът Живко Калоянов стана най-добре класиралият се шахматист до 10 години. Нона Мирчева получи наградата за най-предно класирана в турнира жена. В състезанието, проведено в 9 кръга по швейцарската система, участваха 80 шахматисти, сред които 3 гросмайстори и 7 международни майстори. Припомняме, че в турнира по блиц, който се състоя вчера, победител бе гросмайстор Васил Спасов, който се състезава за шуменския шахматен клуб.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първенците по хандбал

Съставите на СУ „Йоан Екзарх Български“ и ППМГ „Нанчо Попович“ спечелиха общинските ученически игри по хандбал. Турнирът се проведе днес в спортен комплекс „Плиска“. В него участваха отбори от пет училища в града, разпределени в две възрастови групи. Учениците от Хуманитарната гимназия бяха най-добри в първата възрастова група за момчета от 5 до 7..

публикувано на 17.02.20 в 16:36

Ученически игри

От следващата седмица стартират общинските ученически игри по хандбал, волейбол, шахмат, баскетбол и тенис на маса. Организатори са Община Шумен и Ученическата спортна школа „Хан Крум“. В турнира по   хандбал, който ще се проведе на 17 февруари в спортен комплекс „Плиска“, ще участват отбори от пет училища в Шумен, разпределени в две възрастови..

публикувано на 14.02.20 в 11:25

Шампионат по бадминтон

Разград ще е домакин на Балкански шампионат по бадминтон за момичета и момчета до 13 години. За това се договориха на работна среща днес кметът Денчо Бояджиев и президентът на Балканскатата асоциация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян. Шампионатът ще се проведе в края на септември – началото на октомври. Очаква се в него да участват около 100..

публикувано на 13.02.20 в 14:14

ФК "Шумен 2007" с високи цели

„Създадохме добра организация за работа във ФК "Шумен 2007", спечелихме доверието на бизнеса и имаме подкрепата на ръководството на Общината", заяви председателят на УС на клуба Ивайло Тошев. "Нашето желание е представителният тим да се утвърди трайно в третия ешалон и в скоро време Шумен да има отбор в професионалния футбол“, каза още Тошев...

публикувано на 12.02.20 в 14:55

Пари за ремонти

Южната трибуна на Спортния комплекс в Градската градина в Попово ще бъде изцяло реконструирана. От Общината сключиха договор за безвъзмездна финансова помощ с Държавния фонд „Земеделие” на стойност близо 390 000 лева. Съществуващият сектор В ще бъде демонтиран и на негово място ще бъде построен нов. Седалките ще са в два цвята, като с жълтите ще..

публикувано на 05.02.20 в 16:07

"Пивоварите" с първа тренировка

10 души се включиха в днешната първа тренировка на новосформирания клуб по американски футбол Shumen Brewers. В тима на "Пивоварите" има хора на различна възраст, сред тях студенти и ученици от Нови пазар и Търговище. Заниманието беше водено от американеца Никълъс Малучи, който от години живее във Варна. Той е поел ангажимент да подготвя отбора. На този..

публикувано на 01.02.20 в 15:17

Реми за Нургюл в Гибралтар

Нургюл Салимова записа реми с черните фигури в партията си от 9-я кръг на турнира в Гибралтар. Родената в търговищкото село Крепча шахматистка игра срещу друг български състезател - Мартин Петров. Преди последния кръг, който се играе днес, 30 януари, двамата имат по 5 точки във временното класиране. Бившата световна шампионка Антоанета..

публикувано на 30.01.20 в 06:19