Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Световен ММА шампион от Шумен

4
Снимка: Радио Шумен

Шуменецът Виктор Иванов е новият световен шампион по ММА за юноши до 18 години. В Рим състезателят на шуменския клуб по смесени бойни изкуства триумфира в категория 70.3 кг. Единственият състезател от 10-я град победи съперници от Финландия, Казахстан, Канада и Русия.

Как Виктор успя да достигне световния връх? Каква е следващата цел на шуменския спортист? Отговор на тези въпроси чуйте в интервюто на Стоян Стоянов с ММА боеца Виктор Иванов!
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Памет за Игнат Канев

Канадският бизнесмен и строителен предприемач от български произход Игнат Канев почина на 12 юли 2020 г. на 93-годишна възраст. Той е един от най-големите филантропи на нашето време, а състоянието му се оценява на над 1 милиард долара. Многобройни са дарителските му жестове, а неговото име носят "Канев център" на Русенския университет и..

публикувано на 15.07.20 в 16:27

Партия шах за победители

"Световните успехи на съвременния български шахмат“ е озаглавена книга, написана от шахматния деятел Николай Тодоров. В изданието роденият в Шумен автор включва 18 очерка за най-популярните и титуловани български гросмайстори и млади таланти, спечелили медали от световни първенства. Сред тях са включени Веселин Топалов, Антоанета Стефанова,..

публикувано на 15.07.20 в 13:50
На плаж в Гърция

Масово отказват Гърция

Голяма част от организираните почивки в Гърция през юли са отменени. Причината е изискването от днес до края на месеца всеки български турист да показва на граничарите в нашата съседка негативен PCR тест за COVID-19. „Цената на един такъв тест е над 100 лв. Стига до 120 или 150 лв. Сега разбрах, че има гъвкави лаборатории, които правят отстъпки..

публикувано на 14.07.20 в 15:24

И обущарниците на енергийния пазар

От 1 октомври   тази година всички фирми, които ползват ток ниско напрежение – т. нар. „промишлен ток“, ще са длъжни да излязат от сегашния защитен пазар, на който енергийният регулатор определя цените, и да сключат договор с доставчик на свободни тарифи. Това означава, че от тогава малките цехове, фризьорските салони, шивашките ателиета,..

публикувано на 14.07.20 в 11:59

Съдбата на „Св. София“

Арабистът проф. Владимир Чуков коментира, че решението църквата „Света София“ в Истанбул да престане да бъде музей и да функционира като джамия, е политическо мотивирано. Това вече поражда реакции и коментари в Гърция, Русия, САЩ и Европа, заяви той. Журналистът и анализатор Мехмед Юмер коментира, че решението църквата „Света София“ да стане джамия..

публикувано на 13.07.20 в 16:36

Протести за бъдеще

Политологът Светлин Тачев заяви в ефира на Радио Шумен, че в протестите в парк „Росенец“ и в София се включват млади хора, които протестират за своето бъдеще. Той коментира и исканията за оставка на кабинета, на министъра на вътрешните работи и на главния прокурор Иван Гешев, както и искането на протестиращите за свикване на Велико народно събрание...

публикувано на 13.07.20 в 15:56
Снимката е илюстративна

Лятно училище под шатра

Нови класни стаи отвориха врати в шуменското Средно училище „Трайко Симеонов“. Това са шатри, разположени в двора на учебното заведение. А в тях се провеждат летните занимания на децата, при които са установени пропуски в онлайн обучението. Постепенно обаче към тях се присъединяват и ученици, които според учителите нямат нужда от допълнително..

публикувано на 09.07.20 в 10:21