Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Важно за пчеларите

Снимка: БГНЕС

Третирания с растително защитни препарати ще се проведат в землището на Шумен на 16 август от 7 до 10 часа.

От Община Шумен предупреждават собствениците на пчелни семейства в Шумен, кварталите "Макак" и "Мътница", както и тези, които са разположени в граничещите землища, че ще се третира с наземна техника на стърнище.

Препаратите са срещу плевели с карантинен срок 30 дни. Подлежащ на третиране е терен в местността „Беш тепе” – 169 дка.

Собствениците на пчелни семейства са длъжни да предприемат мерки по опазване на пчелните семейства от отравяне.

За повече информация: тел: 0884 918500 – „Агропро” ООД и 054/857 710 – Община Шумен

ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК аварии в Шумен

По отстраняването на няколко аварии работят екипите на ВиК Шумен. От сайта си дружеството съобщава за проблем на улица „Червена стена“ 16 в Шумен. Екип на ВиК е на място, очаква се около 13.00 часа водоподаването да бъде възстановено. Авария има и в Тракийския квартал, предварителните планове на екипите са проблемът да бъде отстранен след 13.00 часа..

публикувано на 02.04.20 в 12:01

Юристи даряват за лекари

Прокурорите и служителите от Окръжната прокуратура и следователите от Окръжния следствен отдел в Шумен дариха лични средства на МБАЛ – Шумен. При спонтанната дарителска акция са събрани 1140 лева. По решение на колектива, събраните средства са връчени от административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита..

публикувано на 02.04.20 в 11:53

Трима върнати от КПП

Спокойна е обстановката на изградените контролно-пропускателните пунктове в Шумен, установи при  проверка директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим. Тази нощ от контролно-пропускателните пунктове са върнати трима, които не са имали  важна необходимост да влязат в града. Полицаите, ангажирани с контрола на вход овете и..

публикувано на 02.04.20 в 11:31

Само отрицателни проби в Шумен

Няма положителни за COVID-19 от деветте проби, взети от пазциенти на МБАЛ-Шумен, съобщават от лечебното заведение. В COVID сектора на Инфекциозно отделение са изолирани за лечение трима пациенти, положителни за корона вирус. Извършено е основно почистване с последваща двукратна крайна дезинфекция на всички помещения (болнични стаи, коридор,..

публикувано на 02.04.20 в 10:05

С грижа за медиците

Още 50 предпазни медицински шлема бяха дарени на медиците в МБАЛ Шумен. Те са изработени от ентусиасти от цялата страна – хора и фирми, които разполагат с 3D принтери и са обединени в платформа за подпомагане на медиците на първа линия в България. Сред произвеждащите и даряващи предпазни средства, има и шуменска фирма, която разполага с два..

публикувано на 02.04.20 в 09:39

В подкрепа на бизнеса

Конкретни мерки, в подкрепа на бизнеса, който е най-тежко засегнат от кризата, обсъжда ръководството на община Шумен. Това заяви кметът Любомир Христов и добави, че те ще бъдат предложени за гласуване от Общинския съвет. Сред предложенията е отпадане на таксите за някои от търговските обекти. На въпрос дали според него е необходимо..

публикувано на 02.04.20 в 08:45

Шишеяди във всяко преславско село

Атрактивно съоръжение за събиране на пластмасови бутилки, наречено „шишеяд”, набира популярност в община Велики Преслав. Железни шишеяди, наподобяващи големи бутилки, са поставени на няколко обществени места в града. От тази седмица съоръженията са поставени и в селата Кочово, Имренчево, Мостич и Драгоево.   Златомир Златев от Велики..

публикувано на 01.04.20 в 16:47