Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без споразумение за ОИК

Снимка: Община Търговище

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на Общинската избирателна комисия (ОИК), която трябва да бъде сформирана за предстоящите на 27 октомври избори за общински съветници и кметове. Това се случи по време на консултациите,  провели се днес в Община Търговище.

В консултациите за местния вот участваха упълномощени представители на ГЕРБ, „БСП за България“, Обединени патриоти, ДПС, Воля и Демократична България.

Определеният брой на членовете на ОИК за Търговище е 13.

По процедура кметът на общината трябва да изпрати предложенията на партиите и протокола от проведените консултации до Централната избирателна комисия, която в срок до 6 септември да назначи ОИК-Търговище. 

В сайта на Общината вече е публикуван и списъкът на населените места, в които ще се произведат избори за кметове. Такива ще има в 32 населени места в общината, а в останалите 20 ще бъдат назначени кметски наместници. Това се налага заради промените в Изборния кодекс от 2016 г., съгласно които избори за кметове се провеждат в населени места с население от над 350 души.

Списъкът е публикуван на адрес: https://bit.ly/31Mlepl


ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха труп на кошута

Труп на кошута е намерен в землището на търговищкото село Лиляк, съобщават от Областната дирекция на МВР. Сигналът е подаден от служители на Държавното горско стопанство в Търговище. Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за смъртта на животното са в процес на изясняване.

публикувано на 17.09.20 в 11:23

Патронажна грижа до март догодина

До средата на март 2021 г. се удължава срокът за предоставяне на мобилните здравни и социални услуги по проект „Патронажна грижа в община Търговище“, съобщават от местната администрация. В докладна до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров иска разрешение услугите да продължат да се предоставят на потребителите безвъзмездно. По..

публикувано на 17.09.20 в 09:47

Чистят Търговище заедно

За десета поредна година Община Търговище се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 19 септември, събота. Заради пандемията тази година инициативата ще се проведе с индивидуални и семейни акции за почистване на градинки или облагородяване на местата около домовете. Традиционно Община..

публикувано на 16.09.20 в 11:04

Обновиха детските градини

Ремонтни дейности преди началото на учебната година са извършени във всички 12 общински детски градини в община Търговище. 22 000 лв. собствени средства са вложени в ремонти и закупуване на ново обзавеждане в детското заведение „Веселушко“. Подменени са леглата в две от занималните, закупени са нови шкафове, маси, климатици и мултимедия. Направени са..

публикувано на 15.09.20 в 14:32

Заместник-министър в Търговище

Във всички училища в Търговищка област са предприети необходимите противоепидемични мерки, които да гарантират нормалното започване на новата учебна година, каза в Търговище заместник-министърът на науката и образованието Таня Михайлова. Заместник-министър Михайлова присъства на откриването на новата учебна година в Трето основно училище..

публикувано на 15.09.20 в 10:13

Пейнтбол турнир

Над 100 участници ще се състезават в   4-тото издание на Турнира по пейнтбол, който организира днес в Търговище Областният информационен център в града. Събитието е част от инициативата „Дни на Европа“ , а за участниците в предварително формирани отбори са осигурени професионална екипировка и оръжие . Участието e бeзплaтно. Съдии ще..

публикувано на 12.09.20 в 09:00

Преносима класна стая? Може!

Основно училище „Христо Ботев“ в Търговище вече разполага с преносима класна стая с 30 таблета, 1 учителски лаптоп, екран с технология 3D, принтер с технология на печат 3D и интерактивни бели дъски. Това е в резултат на изпълнение на проект с финансиране от оперативна програма "Региони в растеж“. За нуждите на Професионална гимназия по селско..

публикувано на 11.09.20 в 13:51