Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

Survivor по шуменската улица „Люботрън“ ще ви предложим в утрото на 22 август. И ако това преживяване за всички нас ще трае само минути, то за живеещите там, изпитанието да въвриш и да шофираш по улицата продължава вече години наред. Още по темата ще чуете в „Оттука започва денят“ в четвъртък сутрин. И от предизвикателствата на „Люботрън“ в Шумен, ще се отправим към далеч по-приятното предизвикателство за всички млади изпълнители в международния конкурс „Речни ноти“ в Тутракан. Какво предстои в тазгодишното му издание ще ви кажем в аванс преди официалното откриване. Музикалният редактор Бояна Петрова и водещата Людмила Борисова ви очакват в ефира на Радио Шумен веднага след новините в 7.00 часа. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

По-полека ... в Денят на совите

Половината от българите пълнят буркани, а 3/4 ги изяждат - това са данните от проучване на "Тренд" за в-к "24 часа", което показва още, че 53% от сънародниците ни пият домашен алкохол, но значително по-малко участват в приготвянето или отглеждането на домашните продукти. В актуалната част на "Денят на совите"  ви питаме:  Вие от кои сте -..

публикувано на 23.09.20 в 20:40

Четвъртък с "Оттука започва денят"

И този четвъртък ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Как младите хора се справят с насилието, тормоза и кибертормоза, и за какво трябва да внимават в интернет пространството? Кои са местата във Велики Преслав, които ще бъдат облагородени този месец по проекта „Мръдни си пръста“? По какви важни теми ще заседават днес..

публикувано на 23.09.20 в 17:13

Оттука започва сряда сутрин

На какви радикални действия е готов кметът на Русе, за да спре огромните опашки от камиони, които чакат да преминат Дунав мост? – отгворорът на този въпрос ще чуете в сряда сутрин в „Оттука започва денят“. И още – кога родителите могат да изберат децата им да учат индивидуално в дневна форма на обучение, но в електронна среда от разстояние,..

публикувано на 22.09.20 в 10:05

Очакваме ви в "Денят на совите"

Къде бихте искали да засадите дърво? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“, а повод за въпроса ни е една инициатива, за която ще ви разкажем след 21.00. Във времето за диалог ще говорим за всичко онова, което заслужава да се помни. В късната рубрика заедно с председателя на Асоциация „Булгарика“ Веселина Савова ще..

публикувано на 21.09.20 в 20:07

Оттука започва 21 септември

В последните дни на астрономическото лято, с мисли за идващата зима, търсим отговор на въпроса: Поскъпнаха ли дървата? Ще чуете какво казаха шуменци, на какви цени се предлага твърдото гориво в борсите и какво тревожи хората на прага на отоплителния сезон. Ще чуете какви възможности предлага на хората в силистренско 4-тото издание на Академия за..

публикувано на 19.09.20 в 20:51

Първото място в живота ви

В съботната вечер - на 19 септември, когато отброяваме последните часове до края на астрономическото лято, в самото начало на "Денят на совите" ще ви питаме - Какво остави лятото у вас? Може да споделите впечатления и вълнения от съботния ден, наситен със събития в Шумен. Ние ще ви направим съпричастни на Нощта на музеите. Отворени са до 23 часа и никога..

публикувано на 19.09.20 в 20:37

Оттука започва 19 септември

В събота сутрин в „Оттука започва денят“ преди старта на юбилейното издание на ралито „Стари столици“ ще ви кажем всичко важно около състезанието, което се открива в Шумен. Ако автомобилният адреналин ви идва в повече, имаме и друго предложение за съботния ден – нощта на музеите в Шумен и дните на отворени врати на музеите и галериите в Разград. Ако..

публикувано на 18.09.20 в 14:58