Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фестивали, събори, състезания

Снимка: БГНЕС

На селски празници и спортни състезания ще ви поканим в съботното издание на „Оттука започва денят“. Традиционният фестивал на динята в Салманово и първият събор „Бабината питка“ в Белокопитово, както и отложеният Лудогорски маратон ще бъдат акценти от 7 до 10 сутринта на 24-ти август. Розалина Райчева и Мина Денева ви каним да бмъдем заедно, уважаеми слушатели!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. В предаването ще чуем размисли за вкуса на живота, споделяни всяка сутрин в приятелска компания. Заедно с планинския бегач Калоян Пейчев ще изминем разстоянието от 80 километра в екстремни условия, за да разберем защо предизвикателствата носят удовлетворение. Ще проследим..

публикувано на 08.08.20 в 17:20

Оттука започва 10 август

В новата августовска седмица ще честитим професионалния празник на готвачите. 10 август е денят на Св.Лаврентий -техния покровител. Ще ви срещнем с младият готвач от Шумен Стефан Стефанов, за да разберем стана ли по-престижна и по-добре платена професията им. След успешна кампания за кастрация на котки в Търговище, сега се организира подобна инициатива за..

публикувано на 07.08.20 в 17:20

Съботното утро на 8-ми август

В ефира на Радио Шумен ще бъде запазена територия за красотата около нас. Грижи за градината през жегите, стари изпитани рецепти срещу комари и как домашните любимци да се чувстват добре през лятото. Освен тези акценти ще ви предложим и няколко срещи с хора, за които правенето на добри дела е част от представата им за по-добър свят. Ще споделим и техните..

публикувано на 07.08.20 в 16:31

С настроение от рано сутринта

 Л ято, п етък, вълните на Радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. Актуална информация, интересни събеседници и много музика – всичко това ви очаква в утрото на седми август до 10 часа. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Пламена Бръчкова.

публикувано на 06.08.20 в 14:08
Изгрев

В утрото на Преображение Господне

Програмата на Радио Шумен ще започне деня с надеждите за промяна, които народната традиция е съхранила във вярванията на 6-ти август. Освен това във времето между 7,00 и 10,00 ще бъдем в Русе, за да ви поканим на опера на открито. Ще представим как в Разград подкрепят децата със специални нужди и техните семейства. Очаквайте и трудовата борса в 8,30, както..

публикувано на 05.08.20 в 16:28

С програма „Днес“ в следобеда на 5 август

Кога ще бъде построен и как ще изглежда новият физкултурен салон на III ОУ „Димитър Благоев“ в Шумен?  Ще промени ли пандемията от COVID-19 традиционната вече инициатива „Забавно лято, грижовна есен“, имаща за цел да подкрепи общностите на тютюнопроизводителите в Шумен и Силистра?  Как с електрически автобуси Община Русе се бори със замърсяването на..

публикувано на 05.08.20 в 11:52

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. В горещите дни русенци търсят прохлада край река Дунав. Кои са подходящите и безопасни места за плаж ще чуем в утрото на 5-ти август. В предаването ще разкажем за работилницата по хлебарство и сладкарство, която изгражда Професионалната гимназия по туризъм и..

публикувано на 04.08.20 в 16:55