Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова седмица с Радио Шумен!

Започнете новата седмица в компанията на Радио Шумен и „Оттука започва денят“. В предаването ще говорим за здравните платформи, благодарение на които бързо и лесно можем да си запишем час за преглед при лекар, ще разберем какво е ментална аритметика, ще ви разкажем и за първия международен пленер за български и румънски художници в резервата „Сребърна“. В утрото на 26 август с вас ще бъдат Розалина Райчева и Ирина Николова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 21 февруари

Как протича един урок по майчин език - това ще чуете в петъчното утро. В Международния ден на майчиния език гостуваме на ученици от 3-то ОУ"Д.Благоев" в Шумен и учителят им по майчин - турски език Гюнял Селим. Спелеологът Алексей Жалов ще ни разкаже за пътуването си до Атон, където изследваха естествените и изкуствените подземни кухини на Света гора...

публикувано на 20.02.20 в 17:03
Румен Радев и Невен Боянов

Тинузавър впечатли участниците Bett Show 2020 (London)

В “ Паяжината ” тази събота  Владо Генов  ще Ви срещне с един от създателите на образователната платформа за обучение по програмиране, математика и физика „ Тинузавър “ - Невен Боянов . Невен Боянов е завършил "Математика и информатика" във Великотърновския университет и се развива в сферата на програмирането и предприемачество още от ученик...

публикувано на 20.02.20 в 09:50

Спомени за изкуството в "Без рамки"

За паметта ще говорим в предаването „Без рамки“ този четвъртък. Дългогодишният първи обой на Симфониета – Шумен Анка Ангелова ще ни разкаже за пътя на музиканта, който върви повече от 47 години. С части от две интервюта ще чуем отново покойния вече актьор и директор на шуменския театър Илия Раев, който на 23 февруари трябваше да навърши 80 години...

публикувано на 20.02.20 в 08:32
Светла Бондова

В Русе празнуват

Как в Русе празнуват 142-та годишнина от Освобождението? Как в община Върбица привлякоха млади джипита? Какви са очакванията преди мача „Лудогорец“ – „Интер“. Това са само част от темите, по които ви предлагаме информация и коментари в програма „ДНЕС“ на 20-ти февруари. Репортерите на Радио Шумен, музикалните редактори Бояна Петрова и Розалина..

публикувано на 19.02.20 в 16:49

„Бялата лястовица“ на 19 февруари 2020 г.

За специалните деца ще разкажем днес в предаването „Бялата лястовица“. Музикалният редактор Розалина Райчева и водещата Росица Арабаджиева ще ви срещнат с директора на Дневния център „Капчици“ в Шумен Десислава Николова, която ще разкаже за работата в центъра и за благотворителните инициативи на екипа. Ще ви предложат и разговор с Надя Кънева. Това е..

публикувано на 19.02.20 в 09:24
Ритуал пред паметника на Васил Левски в Шумен.

Почит към Левски, земеделски проблеми, книги и футбол в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в сряда може да проследите: - Как шуменци отдават почит на Васил Левски пред паметника на Апостола на свободата; - Производители на лавандула разпродават насажденията си заради нереализирани количества етерични масла; - Момиче стана жертва на агресията на 13-годишно момче в Кубрат. Как социалните служби работят по..

публикувано на 19.02.20 в 09:23

Очакваме ви в "Денят на совите"

Все повече историци у нас се обявяват за това годишнината от гибелта на Левски да се отбелязва на 18-ти, а не на 19-ти февруари. До объркването се е стигнало заради техническа грешка при преминаването от Юлианския към Григорианския календар. Как Васил Левски продължава да бъде част от ежедневието ни? Това ще ви попитаме в първата част от срещата..

публикувано на 18.02.20 в 18:59