Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожарът овладян

Снимка: Радио Шумен

Пожарът на площадката за стари автомобилни гуми до шуменския градски стадион е овладян.

Кметът на Шумен Любомир Христов изказва огромната си благодарност към екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на ОД на МВР и КАТ, военното формирование 54060, на „Спешна помощ“ и на председателя на Съвета на директорите на фирма „Видеолукс холдинг“ Тодор Белчев за бързата реакция при потушаването на пожара, който се разрази на депото за временно съхранение на автомобилни гуми до колодрума в Шумен.

На място се отзоваха 6 пожарни коли с екип от 35 пожарникари от Шумен, Нови пазар и Велики Преслав заедно с ръководителя на пожарната комисар Иван Иванов, 25 служители на полицията и КАТ заедно с директора Ялчън Расим, екип на Центъра за спешна медицинска помощ, цялото кметско ръководство, ръководството на Общинския щаб за защита при бедствия и арии и заместник областният управител Петко Шаренков.

Само за три минути след поисканото съдействие от ръководството на фирма „Видеолукс холдинг“ изпратиха фадрома, с която беше ограничено разпространението на пожара. Без тази машина потушаването щеше да бъде невъзможно и опасността огънят да се разпространи и да създаде сериозен проблем на града, беше напълно реална.

Затова от ръководството на общината още веднъж изказват своята благодарност към всички, които взеха участие и помогнаха за предотвратяването на евентуални екологични последствия.

От общинската администрация съобщават още, че ще бъде въведено дежурство за наблюдение до окончателно овладяване на ситуацията.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Детска градина

Посрещат светулките на 1 юни

54% от възпитаниците на шуменската детска градина „Светулка“ ще започнат да я посещават отново след отварянето ѝ в понеделник. Данните са от проучване, обхванало всички родители, съобщи директорът Надежда Минчева. Тя допълни, че ще бъдат взети всички мерки срещу евентуално разпространение на коронавирусна инфекция. Въпреки че голяма част от..

публикувано на 29.05.20 в 09:27

Планово без ток

Спирания на електрозахранването ще има и днес в Североизточна България заради ремонти по мрежата, обслужване на съоръженията, подмяна на електромери и профилактика. В Шуменска област от 13,30 ч. до 20 ч. ток няма да има в част от село Пет могили и в местностите Байчов кладенец и Под манастира край Шумен. От 8 ч. до 17 ч. ще е спряно..

публикувано на 29.05.20 в 06:33

Нови превалявания с гръмотевици

Между 8 и 11 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин, като най-хладно е в Разград – 8 градуса, 10 градуса са отчетени в Шумен и Русе, 11 – в Силистра. До обед облачността над Североизточна България ще е разкъсана, намаляваща до слънчево. Около и след обед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места се..

публикувано на 29.05.20 в 05:44

Приемат заявки

Заявки за включване в проекта за патронажна грижа в Шумен може да се подават по телефона, съобщават от общинската администрация. Проектът, който Общината ще изпълнява е за хора, които се нуждаят от почасови услуги, включително и към хора с увреждания или в невъзможност от самообслужване, застрашени в най-голяма степен от COVID-19. В услугите са..

публикувано на 28.05.20 в 15:39

С маска на матурите

83 зрелостници от Шуменска област не са допуснати до матура, каза за Радио Шумен Юлиян Тодоров, който временно изпълнява длъжността началник на Регионалното управлeние на образованието в Шумен. Така на първата задължителна матура в понеделник, на 1 юни, се очаква да се явят общо 1234 дванайсетокласници. Изпитът е по български език и..

публикувано на 28.05.20 в 15:26

Гласуваха глътка въздух за бизнеса

Да отпаднат или да бъдат намалени таксите за наем на общински имоти в Шумен в рамките на извънредното положение. Това решиха общинските съветници днес.  Предложението дойде от Даниела Русева - съветник от местна коалиция ДБГ. За да бъде редуцирана цената на наема на общински помещение, търговците трябва да докажат спад в оборотите спрямо същия период..

публикувано на 28.05.20 в 15:09

Нови почетни граждани

Проф. Добрин Добрев и полк. Димо Димов са новите почетни гражданини на Шумен. Това решение взеха общинските съветници днес след тайно гласуване. 34-ма подкрепиха предложението за почетното звание на първия директор на комплекс “Създатели на българската държава” полк. Димов. В урната бяха намерени бюлетини с 1 глас „против“ и 4 „въздържал се“. По-малко..

публикувано на 28.05.20 в 14:31