Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Селекционерите на „Нова българска драма“

Членовете на Сдружение „Нова българска драма“ утвърдиха днес двамата селекционери на театралния фестивал „Нова българска драма” в Шумен, който ще се проведе през май догодина. Селекционер в направлението „Преглед на спектакли“ ще бъде театроведът проф. Ромео Попилиев, а в направление „Авторски прочит“ – доктор Ина Божидарова. Театрите, които искат за участват във фестивала, могат да подадат заявки до 31 декември. Авторите на непубликувани и непоставяни български драматургични текстове могат да изпращат своите пиеси до 1 март догодина. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар лумна в магазин

Бяла и черна техника, хранителни стоки, врата, офис рафтове и офис стол са унищожени при пожар, станал тази нощ в стая към магазин на улица „Васил Априлов“ в Шумен. Опушени са около 80 кв. м стени. Пламъците са погасени с помощта на 500 л вода. Изяснено е, че пожарът е предизвикан след късо съединение в ел.инсталацията на офиса в магазина,..

публикувано на 06.04.20 в 09:38

Петима под карантина - по улиците

За пет случая на нарушена карантина през почивните дни съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. В петък 24-годишен жител на Нови пазар  не бил намерен на адреса си. При повторна проверка на полицаите мъжът вече бил в жилището си и съобщил, че малко преди това посетил търговски обект в града. Същия ден служители на сектор..

публикувано на 06.04.20 в 09:33

Тренировки с бутилки минерална вода

Онлайн тренировки провежда Спортен клуб „Киокушин“   в Шумен. Повече от 30 ученици на възраст от 9 до 17 години се включват в спортните занимания, разделени на групи, каза треньорът сенсей   Даниел Димитров. Тренировките в домашни условия се провеждат с подръчни тежести и с помощ от родителите. "Примерно гиричките са заменени с..

публикувано на 06.04.20 в 09:18

Пазете и пчелите

Община Шумен предупреждава пчеларите за предстоящо пръскане с препарати за растителна защита. Собствениците на пчелни семейства в Шумен, кварталите Дивдядово, Макак и   Мътница, както и в селата Панайот Волов и Белокопитово са длъжни да предприемат мерки по опазване на пчелните семейства от отравяне. Третирането с препарати на насаждения от..

публикувано на 06.04.20 в 08:57

Отново на училище с ТВ Шумен

Видеоуроци за ученици от 1 до 7 клас ще се излъчват от днес (6 април) в ефира на Телевизия Шумен. За това съобщават от Общината. Образователните филми на издателство "Просвета" може да гледате в секи делничен ден от 12,30 ч.  Те покриват учебния материал главно по български език, литература и математика, но ще има уроци и по предметите човекът и..

обновено на 06.04.20 в 06:42

Заработи ново общинско предприятие

Общинското предприятие „Велики Преслав” започна да работи в старата столица. То е създадено с решение на Общинския съвет, взето през януари, но влязло в сила в началото на април. Новото звено е приемник на действалите досега Домашен социален патронаж и Трудова заетост. Общинското предприятие "Велики Преслав" осигурява 25 постоянни работни места и..

публикувано на 05.04.20 в 16:36

Пръскат овошки с препарати

Пръскания с препарати за растителна защита ще има и днес в Шумен, напомнят от Общината. От 9 ч. до 11 ч. и от 16 ч. до 20 ч. ще се обработват с наземна техника черешови и сливови насаждения в местностите „Якова“, „Горен сусурлук“ и „Куванлък“. От 20 ч. до 6 ч. сутринта ще се пръскат с наземна техника черешови и сливови дръвчета в местността..

публикувано на 05.04.20 в 08:25