Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иванка Петрова: Продължавам да работя

Иванка Петрова
Снимка: Община Смядово

Иванка Петрова остава кмет на община Смядово с подкрепата на близо 82% от гласоподавателите. „Няма да има промени в екипа, с който работя, но изискванията ще бъдат завишени“ – каза Иванка Петрова и уточни, че ще започне третия си мандат с приключването на проекта за подмяна на водопроводите на четири големи улици в Смядово, където са сменени водопроводите. Престои в много кратки срокове тези пътни отсечки да бъдат асфалтирани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бус за специалните деца

Специализиран бус пристигна днес в Община Велики Преслав. Той е купен със средства по проект на Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните родители. Автомобилът е пригоден за хора с увреждания и с платформа за инвалидни колички, а цената му е 71 000. лв. Анализът показва, че голяма част от..

публикувано на 13.08.20 в 17:03

Водата ще дойде навреме

Пълненето на системата трябва да започне до 2 часа. Всички аварии по довеждащия водопровод от язовир "Тича" в шуменския участък са отстранени. В момента се довършва ремонта в "Помпена станция 1300", каза за Радио Шумен управителят на ВиК Шумен Жанета Панайотова. Сменени са въздушници и спирателни кранове по продължението на целия водопровод, в..

публикувано на 13.08.20 в 16:56
Илюстрация: Георги Цветков

И в Шуменско четирима новозаразени

4 са новите случаи на заразени с коронавирусна инфекция в Шуменска област, според данните на Единния информационен портал за вчерашния 12 август. Сред тях са 48-годишен мъж от Шумен, жител на 73 години от Нови пазар и две жени на 36 и на 48 години от каолиновските села Пристое и Загориче.  В болница са постъпили двама души. В момента на лечение в..

публикувано на 13.08.20 в 16:41

Физкултурен салон под наем

Публичен търг за отдаване под наем е обявен за физкултурния салон в II ОУ „Д-р Петър Берон“ в Шумен. От общината съобщиха, че той ще се проведе на 1 септември от 10.00 ч. в сградата на учебното заведение. Спортното съоръжение се отдава под наем за срок от 5 години и ще може да се използва от наемателя в делничните дни (от..

публикувано на 13.08.20 в 14:12

КПП-та в селата

Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се провежда в селата Черноглавци и Габрица, община Венец. На изградените контролно-пропускателни пунктове се проверяват водачите на автомобили, които влизат и излизат в и от населените места. Извършват се проверки в няколко имота, проверяват се криминално проявени и..

публикувано на 13.08.20 в 11:49

Две аварии вече са отстранени

Работата по отстраняване на авариите от довеждащия водопровод от язовир „Тича“ е започнала по план, заяви за Радио Шумен управителят на ВиК Шумен Жанета Панайотова. Три са основните места, по които се работи днес – „Помпена станция 1300“, в района на Хан Крум и в местността „Пастирка“. Четири са авариите в района на Хан Крум, две от тях вече са..

публикувано на 13.08.20 в 10:02

На 13-ти без вода

Без вода от тази нощ са жителите на Шумен и Велики Преслав, част от Търговище и селата в двете области, които се захранват от язовир "Тича". Предварително обявения от ВиК - Шумен планов ремонт трябва да завърши за 24 часа и водоподаването да бъде възстановено до 1 ч. на 14 август. Екипи на водоснабдителното дружество работят по довеждащия..

публикувано на 13.08.20 в 09:04