Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Смядово се заклеха

7
Иванка Петрова - кмет на Община Смядово
Снимка: Радио Шумен

Преизбраният кмет на община Смядово Иванка Петрова встъпи в длъжност днес. Тя положи клетва заедно с кметовете на Веселиново, Риш и Янково, и новите общински съветници. Гост на тържественото заседание на Общинския съвет в Смядово беше областният управител на Шумен проф. Стефан Желев.

На заседанието беше проведен и избор за председател. За втори мандат Общинският съвет в Смядово ще се ръководи от Борислав Борисов. В съвета има 10 души от ГЕРБ, двама от БСП и един от ДПС.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар пламна в Шумен

Гъст дим се извива на ъгъла на улиците "Стара планина" и "Бреза" в Шумен в момента. За пожара сигнализираха слушатели на Радио Шумен. По техните думи, гори стара къща в района. Покривът вече е изгорял. Няма информация за пострадали хора. Два противопожарни автомобила от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" се борят с пламъците...

публикувано на 01.12.20 в 14:40

Тръгват електронните направления

30  общопрактикуващи лекари са сключили допълнително споразумение с РЗОК до 14 ч. за  издаване на направления за полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, научи Радио Шумен.  Сключването на договори продължава. Очакванията са, че всички 90 джипита в Шуменска област ще сключат договори с касата за издаване на електронно направление за..

публикувано на 01.12.20 в 14:33
Неделчо Неделчев - кмет на Мадара

Съдебна победа за кмета на Мадара

Кметът на Мадара Неделчо Неделчев ще получи заплатата си за двата дни, в които през февруари е бил по служебни задължения в София. Това е окончателното решение на Окръжния съд в Шумен. Община Шумен отказа да му изплати надника за тези дни. Администрацията обяви, че Неделчев не е получил съгласие за пътуването и няма издадено командировъчно. Във фиша..

публикувано на 01.12.20 в 12:49

Крачим бодро към пика

52 са новодиагностицираните положителни за COVID-19 жители на Шуменска област на 30 ноември, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От тях 27 са мъже и 25 са жени на възраст между 19 и 75 години. Най-много са новорегистрираните случаи в областния град- 34. Трима заразени са отчетени в хитринското село Тимарево, а двама – в град Нови пазар. По..

публикувано на 01.12.20 в 10:44

Още две жени загубиха битката

„Натоварването в шуменската болница не спада. Всеки ден има новозаразен медицински и административен персонал, който отпада временно от работа“. Това заяви д-р   Йорданка Маринова - ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ. 254 са  хоспитализираните с клинична картина за COVID-19  пациенти до 9.30 ч. тази сутрин. От тях 204 са..

публикувано на 01.12.20 в 10:29

Памет за Сава Доброплодни

200 години от рождението на своя патрон отбелязва през тази седмица Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен. В артпространството на третия етаж е подредена изложба рисунки и снимки „Училището през моя обектив“ на учениците от V б клас. Експозицията беше открита виртуално. В деня на патронния празник – 3 декември, ученици от VІІІ а клас ще..

публикувано на 01.12.20 в 10:00

Палят коледните светлини

Коледните светлини в Шумен ще бъдат включени от 17,30 ч. днес. Тази вечер ще грейнат елхата и детският кът пред театъра, ще звучи и коледна музика. Заради наложените ограничения и усложнената обстановка с разпространението на коронавируса няма да има тържество и празнична програма. Коледни светлини ще огреят булевард „Славянски“, входа на..

публикувано на 01.12.20 в 09:49