Свършиха ваксините в аптеките

Снимка: Pixabay

През следващата седмица безплатните противогрипни ваксини за пенсионерите над 65 години ще бъдат при личните лекари. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Те ще стигнат за 10 процента от хората на тази възраст. Ваксините ще бъдат разпределяни според желанието на пациентите и по преценка на личните лекари.

В аптеките в Шумен няма противогрипни ваксини. Нова доставка не се очаква, защото производството не достига, поясни председателят на Регионалната фармацевтична колегия Мария Велинова.

Ако искате да повишите имунитета си, обърнете се към личния си лекар, за да ви посъветва за подходящи медикаменти, които изобилстват в аптечната мрежа, посъветва магистър- фармацевтът.

Добре известна е и ползата от правилното хранене и естествени имуностимуланти.

Чуйте разговорите на Мина Денева с д-р Ангел Кунчев и Мария Велинова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Алкомет“ отново с приз

За шеста поредна година „Алкомет“АД получи награда като лидер в производството на алуминиеви изделия. Фирмата отчита висока доходност, увеличение на персонала и кредитна стабилност. Наградата бе връчена на Семих Батурай, член на Управителния съвет и директор на отдел „Финанси“ в шуменската компания от Стамен Янев, изпълнителен директор на Агенцията по..

публикувано на 13.12.19 в 16:33

Кучета от Шумен пристигат в Германия за Коледа

За Германия отпътуваха 25 кучета от Общинския приют „Тонка Петрова“ в Шумен. Новите им стопани са ги харесали чрез обяви в интернет.  „Едно от четириногите е породисто, но има постоянен тик, получен след тежко боледуване. Останалите животни са безпородни и са на всякаква възраст, но за германските осиновители това не е важно. Подготовката за..

публикувано на 13.12.19 в 16:05

Световните шампионки на гимнастиката пристигат в Шумен

Шоу-спектакълът „Светът на златните момичета“ с участието на всички настоящи национални състезателки по художествена гимнастика гостува на 18 декември, сряда, от 19.00 часа, в зала „Арена Шумен“. За първи път публиката в Шумен ще има възможността да се докосне до гимнастичките ни, покорили света със своите изящни съчетания, хореография..

публикувано на 13.12.19 в 15:42

Празник на извънкласните дейности в Арена Шумен

Първи Празник на извънкласните дейности събра над 400 деца днес в зала „Арена Шумен“. Учениците от 1 до 12 клас участват в различни групи по интереси в областта на дигиталната креативност, природните науки, изкуствата, математиката и спорта. Част от средствата, които се отпускат от Министерството на образованието и науката за подкрепа за..

публикувано на 13.12.19 в 15:04

Шуменски деца с поздрав за горските служители

Четвъртокласници от Шумен изработиха коледни картички за всички дирекции на природни паркове и за горските служители. Децата са от клубовете „Природни науки 1“ и „Природни науки 2“ при СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. С  горските педагози от Природния парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие, учениците вече проведоха няколко..

публикувано на 13.12.19 в 14:05

Проекти за над 20 милиона лв. в Шумен

Изпълнението на 69 проекта по оперативните програми за над 20 660 000 лева е започнало през тази година в Шуменска област. Това отчетоха днес от Областния информационен център. Най-голям интерес има към Програмата за развитие на селските райони, по която през 2019-а са подписани 40 договора, каза Ирена Стефанова. От четири области в..

публикувано на 13.12.19 в 13:19

Цената на водата - същата

„Няма да подпиша заповед за повишаване на цената на водата в Шумен“-това заяви на пресконференция днес управителят на ВиК Илиян Илиев. Предложението на КЕВР е от началото на следващата година шуменци да плащат по 3, 52 лв. за кубик вода. Илиян Илиев уточни, че КЕВР определя пределни цени. „Може и да стигнем до тях, но не е настъпил моментът..

публикувано на 12.12.19 в 17:43