Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пиян вилня в рейса

Снимка: Радио Шумен

31-годишен варненец е задържан в полицейското управление в Шумен след сигнал, че отправя обиди и закани към пътници в автобус, които пътуват по линията София - Варна.

Сигналът бил приет малко след 20 ч. снощи. Съобщено било, че мъж в нетрезво състояние притеснява пътниците и нарушава обществения ред. Полицейски екип бил пратен веднага на автогарата в града, където била извършена проверка.

31-годишният мъж е задържан и му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изпращаме октомври с дъжд

Между 8 и 13 градуса са измерените тази сутрин температури в Североизточна България, като най-хладно е Търговище, а най-топло – по поречието на Дунав. В Шумен са отчетени 10 градуса, атмосферното налягане е 990 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха е 96%.  На много места видимостта е намалена поради мъгла. През деня ще има променлива..

публикувано на 28.10.20 в 06:46

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика ще има в цяла Североизточна България. В Шумен от 8,30 ч. до 17 ч. захранване няма да има по отделни адреси от улиците „Климент Охридски“ и „Цар Иван Александър“, а в областта подаването ще е спряно в част от Янково и в района на манастира в село Златар. До 16,30 ч. ток няма да има в..

публикувано на 28.10.20 в 06:25

Училищата харчат в норма

„Няма да има учебна институция в Шумен, която да надхвърли бюджета си за 2020 г.“. Това обясни Даниела Савчева, началник на отдел „Образование, наука и развитие“. Усложнената Covid ситуация може да доведе до дублиране на фонд работна заплата заради болнични или до допълнителни разходи за лекторски часове. Това са основните притеснения на директорите на..

публикувано на 27.10.20 в 16:10

Урологията в Шумен става COVID сектор

В COVID сектор бе преобразувано урологичното отделение в Многопрофилната болница в Шумен, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов. В него са настанени двама пациенти, върнати от МБАЛ - Велики Преслав и няколко души със съмнения за коронавирусна инфекция. Тъй като медиците не достигат, в момента се сформира екип от урологичното..

публикувано на 27.10.20 в 14:45

Още четирима медици с COVID-19

60 са новите положителни тестове за COVID-19 в Шуменска област - 38 са мъже и 22 жени. Най-възрастният е жена от Шумен на 87 години, а най-младият - момче на 5 години, също от Шумен. Заболелите медицински лица са 4 – един мъж и три жени. От новозаразените, дали положителна проба при PCR тест, 5 са деца на възраст между 5 и 17 години.

публикувано на 27.10.20 в 12:28
МБАЛ - Велики Преслав

COVID отделение остава без медици

„Персоналът на МБАЛ - Велики Преслав масово напуска. В COVID сектора от вчера работим само аз и една медицинска сестра. В момента пиша докладна, в която информирам за критичната ситуация директора на РЗИ   и кмета на Велики Преслав“. Това заяви директорът на общинската болница в старата столица д-р Йошенка Ненчева. Над 70 години е средната..

публикувано на 27.10.20 в 11:06

Мъж вилня в салон за красота

Актове по указа за борба с дребното хулиганство са съставени на двама шуменци вчера, съобщиха от полицията. Вчера по обяд в салон за красота на ул. “Цар Освободител“ в Шумен влязъл 46-годишен мъж и отправил обиди и закани към жена, с която до скоро живял на семейни начала. Бил помолен да напусне, но при излизане й ударил шамар. Подаден бил..

публикувано на 27.10.20 в 10:48