Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюлетини с конвой до съда

Снимка: Радио Шумен

Няма да има ново броене на бюлетини реши днес Административният съд в Шумен по делото, образувано по жалба на „БСП за България“ срещу решението на Общинска избирателна комисия  за избор на кмет на Община Шумен.

На заседанието бяха разгледани всички протоколи от секционни избирателни комисии. Само в 4 от тях в графата жалби има вписано особено мнение, но без приложена такава. Затова торбите с бюлетините и изборните книжа от тези секции ще бъдат транспортирани до Административния съд, за да се провери има ли действително такива жалби.

Снимковият материал за купуване и продаване на гласове, представен от БСП не е доказателство по делото, реши още съдът.

Следващото заседание ще е в четвъртък - 21 ноември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Шумен

Дискутират промени в движението

Да се ограничи максималната скорост около шуменските училища, детски градини и медицински заведения до 30 км/ч. Това предвижда проектът за новия Генерален план за организиране на движението в Шумен.  Всички входни кръстовища от бул. „Симеон Велики“ след градския стадион към квартал „Тракия“ трябва да бъдат организирани с кръгово движение или..

публикувано на 16.04.24 в 16:20

Върнаха знамето от Антарктида

Днес моряците Радослав Радков и Ивайло Николов върнаха знамето на Нови пазар в общината, след като бе развято на Антарктида. "За нас беше чест, гордост и удоволствие да посрещнем курсант главен старшина Радослав Радков и старши матрос Ивайло Николов, които бяха част от екипажа на научноизследователския кораб “Св. св. Кирил и Методий”. В мисията до..

публикувано на 16.04.24 в 15:34

Отчетоха по-малко престъпления

Спад на престъпленията в община Никола Козлево се отчитат през изминалата година. Регистрирани са 56 престъпни деяния или с 20 по-малко спрямо 2022 г. За първите три месеца на тази година престъпленията са 28, а разкриваемостта е 91%. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Георги Гендов на среща с кмета на..

публикувано на 16.04.24 в 14:38

Нов асфалт в Сливо поле

Отсечки от два общински пътища в община Сливо поле ще бъдат ремонтирани със средства от държавния бюджет. Кметът Валентин Атанасов подписа договор за това с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Ще бъдат обновени малко над 4000 метра от пътя между Голямо Враново и Малко Враново и близо 1200 метра от второкласния път от..

публикувано на 16.04.24 в 13:29

Ремонт край Омуртагов мост

Ремонтни дейности на пътното платно в района на кръстовище на главен път  I -7 и комплекс „Омуртагов мост“ ще бъдат извършени за времето от 20:00 ч. на 16 април до 05:00 ч. на 17 април. Това съобщават от пресцентъра на шуменската полиция. Движението на товарни автомобили и автобуси ще се осъществява през обходни маршрути, обозначени в с...

публикувано на 16.04.24 в 13:02

Шамар по врата

54-годишен мъж е задържан в полицейския арест във Велики Преслав след сигнал за домашно насилие. Това съобщават от шуменската полиция. Той ударил шамар по врата на жената, с която живее на семейни начала. Сигналът бил подаден от 44-годишна жена от Смядово вчера следобед. По нейни данни, случката станала в следобедните часове предни ден.  По..

публикувано на 16.04.24 в 08:50

Евродепутат на влак

Младшите посланици на Европейския парламент от Първо СУ "Свети Седмочисленици" ще пътуват с влак от Търговище до Шумен. Към тях ще се присъедини евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Брюксел.  Влакът тръгва от ж.п. гара Търговище в 12:31 ч. и пристига в Шумен в 13:01 ч. в четвъртък,..

публикувано на 16.04.24 в 08:43