Нарушено водоподаване

Снимка: pixabay.com

Селата Косово и Марково, община Каспичан, ще бъдат утре - 6 декември, с нарушено водоподаване до 15 ч. Причината е авария на силов кабел на Помпена станция "Марково" и необходимостта от извършване на аварийно-възстановителни работи, съобщиха от ВиК - Шумен.

А на 9 декември поради ремонтни дейности в село Никола Козлево водоподаването по ул. "Васил Левски" ще бъде спряно.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дружеството „Патлейна” получи туристическата спалня

Туристическо дружество „Патлейна” във Велики Преслав получи туристическата спалня в града за 10-годишно ползване. Общинският кмет Янко Йорданов подписа договора за предоставяне на базата с председателя на дружеството Тодор Серафимов. В него няма нови клаузи, а единственото условие е при необходимост спалнята да се предоставя на администрацията..

публикувано на 19.01.20 в 12:17

Жълтата червена шапчица кани най-малките

Спектакълът „Жълтата червена шапчица“ по Джани Родари ще бъде представен от 11 часа в зала „Патиланчо“ на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Режисьор е Съби Събев. Участват актьорите Ивана Бобойчева и Веселин Бърборков.

публикувано на 19.01.20 в 08:20

Неуспешна маневра на тир

Вече е изтеглен турският камион, който затвори пътя към село Лозево на 7-ми километър край Шумен. Движението в района е нормализирано, съобщават от полицията. Радио Шумен припомня, че тежкотоварен автомобил с турска регистрация закъса при маневра по пътя към шуменското село Лозево, при вливане от 7-ми километър. Движението по този път бе ограничено...

обновено на 18.01.20 в 17:57

Шумен осъмна с вода

Водоснабдяването в Шумен вече е възстановено. Градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов) останаха без вода два дни заради аварии по довеждащия водопровод. Авариите по довеждащия водопровод от яз. "Тича" бяха отстранени още снощи . По предварителна информация пълненето на системата трябваше да започне в десет часа днес, но..

обновено на 18.01.20 в 10:24

Авариите са отстранени

Авариите по довеждащия водопровод от яз. "Тича" към 17 ч. са отстранени, съобщи говорителят на ВиК- Шумен Камен Андонов. В момента се извършват довършителни дейности по затваряне на капаци, отоци и засипване на изкопи. Пълненето на водопроводната система ще започне утре - 18.01.2020 г. /събота/ от 10 ч.  По-рано в ефира на Радио Шумен..

публикувано на 17.01.20 в 17:16

Удариха наркогрупа пред "Арена Шумен"

20-годишен мъж от Шумен е задържан по време на сделка с наркотични вещества. Около 14:30 ч. вчера на паркинг пред „Арена Шумен“ полицейски служители забелязали криминално проявен местен жител. Белезниците щракнали, когато младият мъж предавал 12 пликчета с чай за пушене на други двама мъже на 24 и 22 години от Разград. Веществото е иззето и ще..

публикувано на 17.01.20 в 14:48

Радио Шумен с престижна номинация

Предаването на Радио Шумен „Истории за историята“ е сред номинираните в годишните награди „Сирак Скитник“ на Българското национално радио за 2019-та. То се състезава в категорията „Радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР. Отличието е   колективно за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година...

публикувано на 17.01.20 в 14:42