Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Как Гюнайдън стана Георги

Запя "Излел е Дельо хайдутин", когато му предложихме да чуем любимата му песен. Пожела весела Коледа на всички българи у нас и по света. Познаваме го като Гюнайдън Алиев от Севлиево и като великолепен изпълнител на български фолклорни песни. На 44 години той  смени името и вярата си. За мнозина звучи необичайно, за други нелогично, за трети сензационно. За него напълно естествено.  Завършил е училището в Котел и няма събитие в региона, където не звучи гласът му. Зрението му отдавна го е предало. Рано губи майка си, а тук у нас няма на кого да се опре, освен на песента и приятелите си. Вече смени вярата си, а сега очаква да получи и новите си документи за самоличност. Чуйте вълнуващата изповед на човека взел смелото решение, в разговор на Христина Димитрова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Интервю пред родилната зала

Акушер-гинеколозите в страната работят, спазвайки наложените мерки заради предпазване от пандемията, редуцирани са АГ консултациите, но   продължават да проследяват особено стриктно бременни с оплаквания и след инвитро процедури. Това каза за Радио Шумен акушер-гинекологът от Тутракан д-р Любомир Бойчев. „Няма доказателства, че заразена с..

публикувано на 08.04.20 в 15:06

Малчуган дари 2 лева за бедни деца

2 лева дари за бедните деца 4-годишно момче от Силистра. Детето пожелало да помогне с джобните си средства, след като разбрало, че баща му ще направи парично дарение на Центъра за обществена подкрепа в Силистра. От социалното звено и Женското дружество „Екатерина Каравелова“ отправиха апел за дарения на храни, адаптирани млека и памперси,..

публикувано на 08.04.20 в 10:00
Йордан Дъбов

Много малко хора по света разбират от кафе...

Йордан Дъбов е кафетърсач , обучава баристи, а през 2010 г. открива своя пекарна, специализирана в търсенето и изпичането на specialty coffee.   Потърсихме го, защото на 7 април освен Ден на здравните работници е и Ден на сладкишите, приготвени с кафе .  Стоян Стоянов започна разговора с  изключителния познавач на кафето с въпросите за..

публикувано на 07.04.20 в 18:19
Д-р Димитър Костов

Пазителите на живота

Днес празнуват лекарите, зъболекарите, сестрите и акушерките, фармацевтите и всички здравни работници. Хора, които през последните години чуха доста хули за себе си и професионалната си квалификация, отнасяха обидните думи и ритниците на недоволните си пациенти. Празнуват хората, които поемат новия живот в ръцете си, бдят до леглата за реанимация,..

публикувано на 07.04.20 в 14:26

Хайде на нощен риболов!

Разрешен е нощният любителски риболов от брега. Това стана ясно от заповед на Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите. Мярката се отнася за периода от 1 април до 1 ноември. Освен на конкретни места по река Дунав, нощен риболов ще се извършва и в големите язовири като "Ястребино" и "Тича". „Приветствам решението“, каза за..

публикувано на 07.04.20 в 09:14

Празник по интернет

Двадесет и втория си рожден ден отпразнува тази седмица шуменската школа по информатика А & Б. Ограничителните мерки, въведени заради пандемията на коронавирус, попречиха на празнуващите да се съберат на познатото място и да се видят на живо, но не ги спря да бъдат заедно. Тяхната работна среда - мрежата, стана и тяхното място за празник...

публикувано на 04.04.20 в 15:47
Павел Павлов, директор на училището.

Кът за изяви след пандемията

Докато децата учат от домовете си, в сградата на шуменското II ОУ „Д-р Петър Берон“, се труди строителна бригада. Тя изгражда кът за творчески изяви в големите междучасия. За кратките концерти, които ще започнат веднага след овладяването на пандемията с КОВИД-19, с Павел Павлов, директор на училището разговаря Стоян Стоянов.  Чуйте още с какви инициативи..

публикувано на 03.04.20 в 16:24