Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Избери, за да помогнеш

Снимка: Ани Петрова, БНР

Читалище „Напредък“ в кубратското село Юпер е едно от петте в страната, включени в кампанията „Избери, за да помогнеш“ на банка в България. Това съобщи секретарят на читалището Даринка Пенева. С дарения, събрани в рамките на инициативата, ще бъде издадена книжка с местни кулинарни рецепти. В изданието ще бъдат включени ястия, характерни за пролетните празници от Лазаровден до Гергьовден.

Консултации и подкрепа при съставянето на книгата ще оказват специалисти от Института по етнология и фолклористика към Българската академия на науките. Средства за кампанията „Избери, за да помогнеш“ се набират по банков път до март, допълни Даринка Пенева.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови знаци за КПП-тата

14 комплекта пътни знаци получиха полицаите в Разград, ангажирани на контролно-пропускателните пунктове с дейността по ограничаване на разпространението на COVID-19 в региона. Знаците са осигурени от Областната администрация. На 7-те КПП-та, изградени от 21 март на входно-изходните артерии на Разград, са разпределени по два комплекта от по два знака..

публикувано на 02.04.20 в 15:27

Предпазни средства за полицаите

15 предпазни шлема и 15 дезинфектанта предоставиха от община Разград на служителите от сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Разград. Припомняме, че чрез Общинския кризисен щаб трима предприемачи – Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов дариха на полицаите на седемте КПП-та предпазни шлемове, витамини и дезинфектанти, осигурена..

публикувано на 01.04.20 в 18:40

Плащане на данъци чрез приложение

Община Разград предлага нова възможност за плащане на местни данъци и такси - през дигиталния портфейл iCard. Приложението работи на различни платформи, поддържа и български език. Използването на приложението за плащане на местни налози е лесно: от менюто в горния ляв ъгъл избирате „Местни данъци и такси“; посочвате „Община Разград“; избирате..

публикувано на 01.04.20 в 17:46

3000 маски за Кубрат

Община Кубрат получи над 3000 предпазни маски. Дарението е направено от кмета на общината Алкин Неби и от народните представители от Движението за права и свободи (ДПС) - Ахмед Ахмедов и Ихсан Халил. Маските ще бъдат раздадени по населените места и кметства в лудогорската община. Кметът Алкин Неби съобщи, че дарението е изключително необходимо в..

публикувано на 01.04.20 в 14:01

Трудова злополука в Гецово

57-годишен работник пострада при трудова злополука на строителен обект, съобщават от полицията в Разград. Сигналът за инцидента е подаден около 9,30 ч. вчера на тел.112. Мъжът паднал от алуминиева стълба, докато извършвал ремонт в санитарно помещение на къща в село Гецово. Пострадалият е откаран в МБАЛ – Разград и след преглед е настанен в..

публикувано на 01.04.20 в 10:26

С какви възможности разполага една малка болница

Шест болни за интензивно лечение трябва да приеме Многопрофилната болница в Исперих според заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от края на миналата седмица. „Ще се справим, ако тежките случаи не са повече от три до пет по едно и също време, каза за Радио Шумен управителят на лечебното заведение д-р Абдулах Заргар. " Всичко зависи..

публикувано на 30.03.20 в 16:24

Спирт за институциите

Спирт за дезинфекция е предоставен безвъзмездно на общинските администрации, на институции и държавни предприятия, както и на църквите и джамиите в общинските центрове в Разградско. Спиртът е от Агенция „Митници“ . Общото му количество е 3 000 литра, като днес се разпределят 2 640 литра, а останалите 360 литра ще бъдат запазени като резерв...

публикувано на 30.03.20 в 12:49