Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нови бордюри и плочки

7
Снимка: Радо Стойков

Усилено продължават строително-ремонтните дейности в Кубрат.

В момента благоустрояват парк "Вела Пискова" в лудогорския град. Вече се подменят плочки и се поставят нови бордюри и настилка. Чрез финансовата инвестиция на общината парковото пространство ще бъде изцяло обновено, като ще бъдат поставени и монтирани нови пейки за отдих, кошчета за смет, както и нови осветителни тела.

В този район ще бъде облагородено и задблоковото пространство на блок "Хан Кубрат". На това място  ще бъде положена асфалтова настилка, ще бъдат подменени плочки и ще бъдат извършени други дейности, които Община Кубрат е поела като ангажимент.

Паралелно с тези ремонти в Кубрат продължава и ремонтът на вече изцяло обновения парк в района на Детска ясла "Мир", като предстои монтирането и на нови люлки за деца.

Работни групи продължават и с почистването на градски територии.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Блъснаха пешеходка

29-годишна пешеходка от Разград бе блъсната от бус „Пежо“ по улица „Любен Каравелов“, съобщиха от полицията. Инцидентът стана около 8.20 ч. тази сутрин. Зад волана на превозното средство бил 61-годишен мъж от село Бели Лом. Пострадалата е откарана в болницата в областния град, където е установено, че има счупен глезен. По случая е започнато..

публикувано на 21.01.20 в 10:27

Почетни номинации

Номинациите за званието „Почетен гражданин на Разград” представи кметът на Общината Денчо Бояджиев на съвместно заседание на Постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности и Постоянната комисия по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствените..

публикувано на 21.01.20 в 08:27

Храмов празник в Пороище

Празнична литургия отслужи Русенският митрополит Наум в църквата „Св. Атанасий” в Пороище. Днешният ден е храмов празник на уникалната църква, която е построена преди четири века, вкопана е на два метра под земята, тъй като по времето на изграждането ѝ в Османската империя не се е разрешавало църквите да са по-високи от конник на кон. Храмът в..

публикувано на 18.01.20 в 13:43

Разградският музей с нов директор

Таня Тодорова е новият директор на Регионалния исторически музей в Разград. Тя бе представена на служителите от кмета на Лудогорската община Денчо Бояджиев. Таня Тодорова е завършила Хуманитарната гимназия „Акад. Анание Явашов“ в Разград, бакалавърската ѝ степен е „История“ в ШУ „Епископ Константин Преславски“, а магистърската – „Културно-историческо..

публикувано на 18.01.20 в 08:45

Ученик с дизайнерска дрога

Районната прокуратура в Разград повдигна обвинение на 16-годишен за притежание на дизайнерска дрога. Това е трева, която е обработена с амфетамини на кристали. Количеството, което момчето се опитало да изхвърли при вида на полицейските служители, е две пакетчета с общо 2,65 грама. Непълнолетният ученик е бил намерен на 11 януари тази година в..

публикувано на 17.01.20 в 15:55

Кражба и бой на пътя

61-годишен мъж от Брестовене сигнализирал в полицията в Кубрат, че е бил ограбен около 21 ч. на 14 януари на пътя между Кубрат и село Медовене. Това съобщават от разградската полиция. Потърпевшият разказал, че му е нанесен побой и му е отнето противозаконно черно кожено яке, с което е бил облечен. След проведените оперативно-издирвателни действия е..

публикувано на 16.01.20 в 15:34

Кубрат: Върнете Катерина!

Стотици жители на Кубрат и общината се събраха на протест в подкрепа на 7-месечната Катерина, която бе отнета от своите родители от социалните служби в Германия. Майката на бебето Мирена Славова е от Кубрат. Сред протестиращите бяха кметът на общината Алкин Неби, служители на общинската администрация, ученици и   граждани. Със знамена и лозунги..

публикувано на 16.01.20 в 15:12