Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ВиК техници стават водолази

7
Снимка: Радио Шумен

Шумен е без вода от снощи заради авария на довеждащия водопровод. Очаква се водоподаването да бъде възстановено най-рано в събота сутринта, заявиха от местното ВиК.

По голямата авария на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ работят 6 екипа на ВиК - Шумен. Репортер на Радио Шумен бе на терен.

Екипите от Бургас са на място с необходимата техника. В местността „Сусурлук“ край Дивдядово се е скъсал фланец, който свързва довеждащия водопровод с тръба Ф800.

Главният инженер на водоснабдителното дружество Тодор Стоев обясни за Радио Шумен, че другият най-проблемен участък от водопровода е до село Хан Крум, където тръбите остават под вода. За да се справят с теча, от ВиК са потърсили съдействието на пожарната. Огнеборците са осигурили кислородни бутилки, с които техниците ще дишат под вода, за да могат да направят необходимите заварки на тръбите.

Стоев допълни, че днес няма да бъде пусната водата. Можем да я очакваме да потече от чешмите най-рано в събота сутринта.


Галерия

Свързани новини

Шумен 48 часа без вода

До 36 часа ще продължат ремонтните дейности по магистралния водопровод от язовир "Тича", съобщиха за Радио Шумен от водоснабдителното дружество. След това започва пълнене на ВиК системата, което може да отнеме повече от 12 часа, уточниха оттам...

публикувано на 16.01.20 в 10:16