Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оттука започва 21 януари

Вторник сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете как с просто око може да се познае, когато в меда има добавени глюкоза и фруктоза, както и кой мед най-трудно се фалшифицира – наскоро приключиха проверките на Агенцията по безопасност на храните на предлагания в търговската мрежа мед. Ще предупредим земеделските стопани, че ако палят стърнищата, ще вкарат земите си в черния списък на ДФ "Земеделие". С планирано секцио ще започне Денят на родилната помощ в тутраканската болница, а за лятото насред януари ще ни припомни сборникът „Слово и щрих“, който събира стихове и картини от провелия се миналото лято в Салманово пленер. „Оттука започва денят“ на 21 януари с музикалния редактор Бояна Петрова и водещата Людмила Борисова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваме ви в "Денят на совите"

В петъчната вечер ще се опитаме да преминем през последните часове на 28 февруари „на бавни обороти“. Защото е петък, защото само преди два дни светът отбеляза Международния ден на спокойствието и защото понякога е добре да намалим темпото. Кога е добре да не бързаме? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В..

публикувано на 28.02.20 в 19:35

Футбол, образование и история в програма "Днес"

В петъчната програма "Днес" на Радио Шумен от 13 до 17 часа можете да проследите: - Успя ли Лудогорец да защити реномето си на евробоец в мачовете срещу Интер? Какво донесе тазгодишната кампания в европейските клубни турнири ще коментира Сава Тончев; - Какво е русезнание и как ще бъде от полза за децата, търси кореспондента на Радио Шумен в Русе Галя..

публикувано на 28.02.20 в 11:24

Кой ни представя на състезанията по роботика, електроника и софтуер?

Шуменските ученици вече трайно присъстват лично или с техните отбори в национални състезания и инициативи по електроника, роботика и софтуер. В „ Паяжината “ тази събота Владо Генов  ще ни срещне с трима от тях - Георги Георгиев, Денис Исметов и Стефан Атанасов, за да научим от тях какво ги мотивира. Бъдете с нас -  събота,  29 февруари , след..

публикувано на 28.02.20 в 09:48

Що е то щастлива нация?

Ще разберем тази вечер в „Денят на совите“, вечерното предаване на Радио Шумен, което започва след 21,00. Всъщност това е темата на Втория обществен разговор, който търси отговори на въпроси, свързани с щастието на всички в нашето общество. Подробностите очаквайте в късната рубрика на предаването, както и в диалога на мъдрите нощни птици след 22,00. А..

публикувано на 26.02.20 в 20:02

С Баба Марта и Радио Шумен на 1 март

Неделя, почивка и от рано сутринта с Радио Шумен - всичко това събрано с емоция и музика на 1 март! Честита Баба Марта ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. Интересни събеседници, любопитни теми и актуални вести в ефира от 7 до 10 часа. Жулиета Герова и Розалина Райчева ще се погрижат първите часове от деня да..

публикувано на 26.02.20 в 14:12

С програма „Днес“ в следобеда на 26 февруари

Как с хартиени пътни карти полицията в Шумен ще опита да намали катастрофите в областта? Готова ли е болницата в Шумен да посрещне евентуален случай на коронавирус? На кого ще помогне мартенският благотворителен базар на детския комплекс „Анастас Стоянов“ в Шумне? Какви са посланията за сила и смелост, които внушава изложба в Регионалната библиотека в..

публикувано на 26.02.20 в 12:36
Тончо Жечев

Ретро поглед без рамки

В предаването "Без рамки" ще разберем повече за новооткритата експозиция „Арменските „светлописци“ в русенската художествена галерия, както и за историята на едно от най-старите ни просветни огнища - силистренското читалище „Доростол“, на чиято 150-годишнина този четвъртък са посветени изложба и празничен концерт. 20 години след кончината на..

публикувано на 26.02.20 в 11:14