Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С програма „Днес“ в следобеда на 21 януари

Защо представители на Общинския младежки съвет поискаха среща с кмета на Шумен Любомир Христов? Как шуменската болница празнува Бабинден? Идва края на делото „Хитрино“. Каква присъда ще поиска от Шуменския окръжен съд адвокатът на пострадалите? Защо не трябва да идеализираме чужди кулинарни традиции, а е редно да се завърнем към националните рецепти? Говори шеф Иван Манчев.

Отговор на тези въпроси чуйте в програма „Днес“. Тя започва минути след 13:00 и продължава до 17:00 ч. Изберете компанията на репортерите на Радио Шумен, водещия Стоян Стоянов и музикалните редактори Данаил Денчев и Диана Лазарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво бихте направили безвъзмездно?

По повод днешния протест на хората от шуменското село Мадара, въпросът е: Да имат ли отделен бюджет селата и как да се определя сумата за всяко село? След 22 часа на Голяма Задушница   ви предлагам да поговорим по една вечна тема: Какво бихте направили безвъзмездно? Вярвате ли, че доброто се връща многократно? Бояна Петрова и Мина Денева сме екипът в..

публикувано на 22.02.20 в 18:48

„Щура събота“ в следобеда на 22 февруари

Защо жителите на шуменското село Мадара излязоха на протест? В колко неделни училища българчетата в Германия изучават родния си език? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата и кои са кинопремиерите, които си заслужава да гледате? Отговори на тези въпроси чуйте в „Щура събота“. Изберете Радио Шумен във времето от 15:00 до 18:00 ч.

публикувано на 22.02.20 в 14:24

Утро в събота! Бъдете с "Оттука започва денят"!

В събота, когато повечето от вас ще се наслаждават на спокойствието в почивото утро, екипът на „Оттука започва денят“ ви кани на честотите на радио Шумен. На Голяма Задушница, денят, в който живите почитат паметта на починалите си близки ще говорим за символите в този специален за християнския календар ден. Ще ви отведем и в сливополското село Бабово,..

публикувано на 21.02.20 в 15:55

Коментираме глашатайството в „Клуб петък“

За глашатайството ще говорим днес в „Клуб петък“. Не очаквайте разговор за политически решения, а за културата ни на общуване. Върнахме ли се в Средновековието с актуалните политически изказвания, които звучат като реплики от зле написан телевизионен скеч? Или дори в Тъмните векове управленческата реториката е била на по-високо ниво? Защо все повече..

публикувано на 21.02.20 в 10:45

"Денят на совите" - за трудните и лесните раздели

С какво/кого ви е най-лесно да се разделите? А най-трудно? – ето върху това ще ви провокираме да разсъждавате в „Денят на совите“ тази вечер. Ще ви предложим и среща с жената, която притежава най-много къщи – Светлана Митева от Нови пазар. Тя обаче не е сред богаташите, които могат да си позволят толкова имоти, затова сама строи къщите – умалени копия..

публикувано на 20.02.20 в 18:13

С Радио Шумен и в петък вечерта

  Какво е усещането да се завърнеш в бащината къща? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в петък вечер по Радио Шумен. В късната рубрика ще ви срещнем с проф. д-р Веселина Раева, която заедно с дъщеря си Йоана се завърна в града на баща си, актьорът Илия Раев. Ще уловим емоциите, веднага след пристигането им в Шумен...

публикувано на 20.02.20 в 17:59

Оттука започва 21 февруари

Как протича един урок по майчин език - това ще чуете в петъчното утро. В Международния ден на майчиния език гостуваме на ученици от 3-то ОУ"Д.Благоев" в Шумен и учителят им по майчин - турски език Гюнял Селим. Спелеологът Алексей Жалов ще ни разкаже за пътуването си до Атон, където изследваха естествените и изкуствените подземни кухини на Света гора...

публикувано на 20.02.20 в 17:03