Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За финансовата грамотност в "Часът на репортера"

В края на декември сте изхарчили бюджета си за месеци напред? За пореден път сте на ръба на лична финансова криза? Замисляте се за още един кредит? Ако сте отговорили положително на поне един от тези въпроси, със сигурност в предаването „Часът на репортера“ ще откриете някои отговори, благодарение на които финансовата ви грамотност ще се повиши. Основните финансови умения са ключът към по-висок стандарт на живот. В това ще ни убедят събеседниците ни във времето от 11.00 до 12.00. С вас на 28 януари ще бъдат Диана Лазарова и Ирина Николова.


ВИЖТЕ ОЩЕ
книга просвета култура

Коя е настолната ви книга?

Коя е настолната ви книга? Това ще бъде въпросът в актуалната част на предаването в Световния ден на книгата 23 април. След 22 часа въпросът ще бъде: Кое ви се иска да е повече? Поводът е петото преброяване на врабчетата в България, което предстои в съботния ден. След 23 часа очаквайте късната рубрика, посветена на 25 годишния юбилей на „Денят на..

публикувано на 23.04.21 в 17:03

Оттука започва 24 април

Лазаровден е и празничното и пролетно настроение е задължително за съботната ни среща Защо всяка година броим врабчетата, застрашен вид ли са и защо ги срещаме все по-рядко в градска среда - ще ни каже Емилия Янкова от Българското дружество за защита на птиците. Младежи организират днес в Русе акция за почистване на зелените площи в..

публикувано на 23.04.21 в 16:37

В събота вечер с ,,Денят на совите"

 Песните на Лазаровден са благослов за здраве, любов, плодородие и благополучие. За какво се пее във вашите любими песни? Това е една от темите в съботното предаване ,,Денят на совите“. В късната рубрика ще разкажем за обичая ,,Лазаруване“ от кубратското село Юпер, който влезе неотдавна в списъка на нематериалното и духовно наследство на ЮНЕСКО...

публикувано на 22.04.21 в 14:14

С ,,По първи петли" и на 23 април

   Бъдете в петък с предаването ,,По първи петли“ още в 4 часа през нощта. То се излъчва от студио едно на Радио Шумен по програма ,,Хоризонт“. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на новия ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Пламена Бръчкова.  До 6 часа на 23 април – много музика и интересни теми! Да посрещнем..

публикувано на 22.04.21 в 11:21

Оттука започва 22 април

В „Оттука започва денят“ на 22 април – Световния ден на Земята, ще провокираме отговорното отношение към околната среда заедно с учениците от Езиковата гимназия в Шумен, които са организирали засаждане на дръвчета. Ще разберете още как в Търговище надграждат проекта за патронажна грижа, а в Силистра продължава акцията „Великденски кошници“ в подкрепа..

публикувано на 21.04.21 в 14:06

И във вторник с Радио Шумен от сутринта

Посрещнете 20-ти април с Радио Шумен и предаването ,,Оттука започва денят“. Всичко актуално и много музика от 7 до 10 часа. Бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 19.04.21 в 11:06

Как се промени общуването ви с хората?

Кое е най-интересното, което ви се случи или ви впечатли през отминаващата седмица? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ в неделя. В късната рубрика очаквайте разговор с Виктор Ценков-председател на Федерацията на радиолюбителите по случай Световния ден на радиолюбителите 18 април. А въпросът към вас ще бъде: Как се..

публикувано на 18.04.21 в 18:45