Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

С програма „Днес“ в следобеда на 4 февруари

Как бе ремонтирана спортната зала във Велики Преслав и кога ще заработи? Колко хора излязоха, за да защитят двамата лекари от Русенската онкология, които бяха уволнени след силен виртуален натиск? Ще бъде ли променен правилникът за работа на Общинския съвет в Шумен? Какви са изненадите в петото издание на националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“?

Отговор на тези въпроси чуйте в програма „Днес“. Тя започва минути след 13:00 и продължава до 17:00 ч. Изберете компанията на репортерите на Радио Шумен, водещия Стоян Стоянов и музикалните редактори Данаил Денчев и Диана Лазарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Усмихнато и полезно утро с радио Шумен!

Разград е сред първите общини в България, които внедряват водородно гориво за отопление на административната си сграда. От първите дни на тази година новата система вече е в действие. С колко се очаква да се намали разхода за отопление ще чуете в утрото на 18 януари. Ще ви разкажем и как регионалните служби „Съвети в земеделието“ ще съдействат на..

публикувано на 17.01.22 в 15:14

Коя е най-важната житейска енциклопедия?

Броите ли си калориите? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“ след поредицата от зимни празници.   И тъй като днес виртуалната енциклопедия- Уикипедия има рожден ден ще използвам този факт, за да поговорим след 22 часа за важните източници на информация. Ще търсим отговор на въпроса: Коя е най-важната житейска..

публикувано на 15.01.22 в 18:49

"Оттука започва денят" в неделя сутрин

В „Оттука започва денят“ в неделя сутрин ще започнем с разказа на отец Николай в „Приказки за вярата“ - за отшелничеството в християнството ще говорим с него. И още в утрото на 16 януари - какво е да прекараш цял живот с един човек? Най-точният отговор ще дадат семейство Боцка и Пенчо Димово от село Макриополско, които отбелязаха 65 години..

публикувано на 15.01.22 в 10:00

Оттука започва 15 януари

И такааа... Току-що дойде Новата година и ето ти, преполови се първият и месец. В сутрешните часове на 15 януари, ако сте с ефира на Радио Шумен, ще опитаме да ви предложим интересна съботна утрин. Ей така, да има с какво да запомним този ден. Първо ще ви отведем до Мемориала "Създатели на българската държава", който миналата година стана на 40-сет и ще..

публикувано на 14.01.22 в 16:22

И на 17 януари с Радио Шумен от сутринта

  Приятно начало на новата седмица ще ви предложи програмата на Радио Шумен! Бъдете и в понеделник с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на 11 януари: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може..

публикувано на 14.01.22 в 12:39

„Днес“ в следобеда на 14 януари

Защо голяма част от възрастните хора у нас останаха разочаровани от пенсиите, които получиха през януари? Кой е новият областен управител в Русе? И защо екоактивисти не са съгласни с назначението му? Какви нови противоепидемични решения взе Общинският кризисен щаб в Шумен? Днес е Банго Васил – какви бяха традициите преди пандемията. Това са..

публикувано на 14.01.22 в 12:27

В петък сутринта с Радио Шумен

   Приятно начало на 14 януари ще ви предложи програмата на Радио Шумен! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ и в петък от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Много музика, актуални и важни теми от рано сутринта. Може да ни..

публикувано на 13.01.22 в 14:27
Подкасти от БНР