Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

135 милиона ще харчи Русе

Община Русе
Снимка: Радио Шумен

Над 135 млн. лева е бюджетът на община Русе за 2020 година. Документът беше приет на днешната сесия на Общинския съвет.

За капиталови разходи са отделени близо 12 млн. лв. Финансирането на държавните дейности обхваща 60% от бюджета. За сравнение първоначалният общ проект за 2019 е бил 138 млн. лв., а изпълнението му до края на ноември е бил само 109 млн.

Според местната администрация, така приетият днес бюджет осигурява нормалното функциониране на структурите и звената на Община Русе, подобряване на административното обслужване и комуникацията с гражданите, успешно приключване на важни инфраструктурни проекти за европейския програмен период 2014-2020, ръст на доходите във всички бюджетни структури, балансирано развитие на централната градска част, кварталите и малките населени места.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов общински съветник в Русе

Гюнай Кадънкова положи клетва като общински съветник в Русе. Тя е от листата на Движението за права и свободи. Кадънкова влиза в Общинския съвет на мястото на Борислав Рачев, който от 1 март е назначен за заместник-кмет на община Русе с ресор спорт и младежки дейности. На сесията в Русе днес съветниците обсъждат предложението изпълнителният..

публикувано на 28.03.24 в 11:20

Блъснаха дете на пешеходна пътека

Лек автомобил блъсна 14-годишно момче с тротинетка на пешеходна пътека в центъра на Русе. Инцидентът станал вчера следобед по улица "Славянска". Това съобщават от русенската полиция. Детето е откарано в болница със счупен крак и множество травми по главата и тялото. Причините за произшествието се изясняват.

публикувано на 28.03.24 в 08:25

Арест за заплахи към полицай

23-годишен мъж е арестуван в Две могили за отправени в приложението „Месинджър“ заплахи към полицай. Това съобщават от Областната дирекция на МВР - Русе.  Причината е, че през май миналата година служителят на реда съставил акт на младия мъж за шофиране след употреба на наркотици. В последствие нарушителят бил осъден и изтърпял наказанието си в..

публикувано на 27.03.24 в 15:00

Памет за Баба Тонка

С ритуал по поднасяне на венци и цветя Русе почете 131-ата годишнина от смъртта на Баба Тонка Обретенова. Заупокойна молитва отслужиха Негово Преосвещенство Главиницкия епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от Русенската митрополия. В ритуала се включиха представители на държавната и..

публикувано на 27.03.24 в 13:15

35 000 лева за воден център

Близо 35 хиляди лева са събрани от благотворителния бал по повод 10-тата годишнина от дейността на Фондация „Александър Русев“ в Русе. Близо 200 души се присъединиха към инициативата за събиране на средства за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в крайдунавския град. Средствата от..

публикувано на 27.03.24 в 09:18

Изплащат парични обезщетения

Започна приемът на документи за изплащане на парично обезщетение за имотите, отчуждени за изграждане на автомагистралата между Русе и Велико Търново. Терените се намират край Бяла и селата Обретеник, Белцов, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново.  Заявленията, придружени с документ за собственост, скица на имота, актуално удостоверение за наследници и..

публикувано на 26.03.24 в 08:32

Очакват културни проекти

Втори информационен ден, свързан с кандидатстването за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата, ще се проведе днес от 11:00 часа в Русе.  Крайният срок за внасяне на проектните предложения е до 17:00 часа на 29 март в деловодството на общината.  Правилникът на Програма „Култура“ и необходимите формуляри за кандидатстване са..

публикувано на 26.03.24 в 08:22