Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Деликатните теми в училище

Кои са те, кога и как да бъдат допускани в училище? Ще започнем с този въпрос в „Денят на совите“ и ще продължим с новините от деня и нещата, които вълнуват нощния ефир на Радио Шумен. В късната рубрика след 22,00 ще разкажем защо предаването „Истории за историята“ беше номинирано за наградите „Сирак Скитник“ и кои са тазгодишните носители на приза. А след това ще попитаме Кое мотивира повече: бонбончето или пръчката? Още една покана за вечер в последните три часа от тази сряда с „Денят на совите“.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Денят на совите" и проблемите с доверието

Да се справяш сам с проблемите, е за възхищение, но да признаеш, че имаш нужда от помощ, когато се колебаеш, е за уважение. Затова тази вечер в „Денят на совите“ ще говорим за това дали имаме проблем с доверието и на кого вярваме безрезервно. Особено в кризисни ситуации като сегашната, трябва да се справяме не само с физическите неудобства, но и..

публикувано на 08.04.20 в 19:14

Оттука започва 9 април

Маските са защитно средство, а не моден аксесоар или бизнес - тази теза ще подкрепим с убедителни доказателства в утрото в четвъртък. Ще ви разкажем какво видяха камерите в Русе и как опазват вилните имоти на русенци във време, в което не могат да ги посещават. Най-бедните в условия на криза - няколко семейства с по 6 деца бедстват в силистренско..

публикувано на 08.04.20 в 17:16
Варна

Събудете се с усмивка и с Радио Шумен

Община Разград предлага конкретни мерки, чрез които да намали тежестта за хората от малкия и средния бизнес по време на извънредното положение. Какви са те и за кого ще важат? Отговорът очаквайте в сряда сутрин. Приключва ремонта на улица "Харалампи Джамджиев" в Силистра, която води към промишлената зона на града. Доскорошното й лошо състояние,..

публикувано на 07.04.20 в 17:22

С програма „Днес“ в следобеда на 7 април

Спазват ли препоръките за ограничаване на разпространението на КОВИД-19 възрастните хора, които от днес получават пенсиите си за април в шуменските пощенски клонове? Как в извънредната ситуация медиците в шуменската болница отбелязват Световния ден на здравния работник? Защо Община Русе обедини сили с БЧК в опитите си да подпомагане нуждаещите се хора по..

публикувано на 07.04.20 в 12:27

Две чувства, които спасяват

Казват, че две чувства ни спасяват в този свят. Ако притежаваме първото – то ние сме щастливци, ако пък имаме и двете – сме непобедими. Според вас, кои са тези чувства? Може да ги споделите след 22 часа в "Денят на совите" на 6 април. В първата част ще ви питаме, чий телефон ще наберете първо, ако ви стяга шапката? В късната рубрика ще ви разкажем как..

публикувано на 06.04.20 в 18:58

Вторник сутрин в "Оттука започва денят"

Епидемията от коронавирус не бива да ни прави невнимателни за всички останали заболявания – върху това ще акцентираме в „Оттука започва денят“ във вторник сутрин. Ще разберете и какви са дейностите, които ще развива новосъздаденото общинско предприятие „Велики Преслав“ в старопрестолния град. За разрешения нощен любителски риболов ще говорим още на..

публикувано на 06.04.20 в 18:04

Борбата с коронавируса в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 6 април можете да проследите: - Как доц. Стефка Калева, зам.-ректор на Шуменския университет коментира високата оценка, която постави акредитацията на висшето училище. С нея разговаря Росица Арабаджиева; - Какви мобилни приложения са от полза на здравните системи и властите в чужбина при пандемията на..

публикувано на 06.04.20 в 12:52