Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват трагедията на АМ "Хемус"

Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство за трудовата злополука, при която загинаха двама работници, ръководи Окръжната прокуратура в Търговище. За това информират от Апелативната прокуратура – Варна.

Оттам припомнят, че в събота около 10,30 ч. е подаден сигнал в полицията за инцидент на изграждащия се виадукт, част от автомагистрала „Хемус“. По време на изливане на бетон на колона се срутил кофражът и двамата работници паднали от над 15 метра височина.

Мъжете, които са на 42 и 55 години от село Врани кон и от Върбица, загинали на място. Назначена е строително-техническа експертиза, която ще установи причините за срутването на кофража, довел до смъртта на двамата работници.

Резултатите от проверката на правилата за безопасност на труда, извършена от Инспекцията по труда, ще бъдат приобщени към образуваното досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още контейнери за дрехи

Два нови контейнера за текстилни отпадъци са разположени в търговищките кварталите Въбел и Бряг, информират от общинската администрация.  Контейнерите са идентични с вече поставените в града. Те са в бял и зелен цвят и са с вместимост от 1,3 куб. м. В тези съдове може да се предават само облекло, аксесоари, обувки, хавлиени кърпи, завеси и други..

публикувано на 24.04.24 в 14:14

Горя дърводелски цех

Два екипа служители на Пожарната в Попово са гасили пожар в дърводелски цех в Опака, информират от полицията. Пламъците са лумнали сутринта на 23 април в цеха, който се намира в бивш лозов комплекс. В резултат от инцидента са унищожени около 500 кв. м. покрив и 50 кубически метра дървен материал.  Пожарът е загасен без да пострадат хора...

публикувано на 24.04.24 в 11:38

Изтича срокът за данъците

Наближава крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка. До 30 април е срокът за плащане с 5% отстъпка, припомнят от отдел „Местни данъци и такси“ в община Търговище. Гражданите, платили в този срок пълния годишен размер на налозите си върху недвижимите имоти, превозните средства и таксата за битови отпадъци, могат да..

публикувано на 22.04.24 в 11:28

Кметски баща остава в ареста

В ареста остава Хасан Хасанов – баща на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов. Това реши днес Окръжният съд в Търговище в отговор на искането на защитата за отмяна или изменение на мярката „Задържане под стража“ в по-лека. Ако определението бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд – Варна, делото ще се гледа на 30 април (вторник)...

публикувано на 18.04.24 в 17:18

Край на опашките по границите

С влак от Търговище до Шумен пристигна днес евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков. Той се присъедини към младшите посланици на Европейския парламент от Първо Средно училище "Свети Седмочисленици" в Търговище. По време на пътуването политикът и младите хора проведоха анкета за нагласите, тенденциите и очакванията на..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Повече подпомогнати по фонд „Инвитро“

Девет двойки са одобрени за финансиране по Правилника за подпомагане на лица и двойки с репродуктивни проблеми в Търговище след първия за годината прием на документи. Отпускането на средствата ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет на 25 април. За сравнение, за цялата 2023 г. са подпомогнати 8 двойки, през 2022 г. броят им е 9, през 2021..

публикувано на 18.04.24 в 12:35

Обновяват детска площадка

Общинското предприятие „Флора“ извършва ремонт на детската площадка до драматичния театър в Търговище. Вече е монтирана нова ограда. Старата ударопоглъщаща настилка се подменя с нова. Монтират се и четири нови съоръжения за игра. След приключване на дейностите в къта за игра до театъра ще бъдат обновени и настилките на комбинираната..

публикувано на 17.04.24 в 12:36