Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Тинузавър впечатли участниците Bett Show 2020 (London)

Румен Радев и Невен Боянов
Снимка: личен архив:Невен Боянов

В “Паяжината” тази събота Владо Генов ще Ви срещне с един от създателите на образователната платформа за обучение по програмиране, математика и физика „Тинузавър- Невен Боянов.

Невен Боянов е завършил "Математика и информатика" във Великотърновския университет и се развива в сферата на програмирането и предприемачество още от ученик. Живял е в САЩ, но по-късно се завръща  в България. Какъв е професионалният му път днес?

Бъдете с нас, и ще разберете - събота, 22 февруари, след новините в 11.00 часа по радио ШУМЕН.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 19 юни

В събота в цялата страна започват масови проверки за употреба на алкохол и наркотици. Какви са ни правата, ако имаме съмнение в неизправността на уредите и как всъщност се контролира точността на дрегерите, уредите за измерване на скорост и всички останали, с които полицаите проверяват и следят за нарушенията? – отговорите ще чуете в предаването..

публикувано на 18.06.21 в 16:06

В неделя сутринта с Радио Шумен

  Приятно утро с Радио Шумен и 20 юни! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Венета Стоянова. Много музика и интересни теми в неделната сутрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 17.06.21 в 16:21

На какво сме най-щедри ние българите?

Това е първият въпрос, който ще зададем тази вечер в ефира на Радио Шумен. Той е провокиран от личния рекорд на България в най-авторитетното проучване, което измерва щедростта в 114 държави, отчетено от Световния дарителски индекс на КАФ 2021. Тази тема очаквайте още в началото на предаването. В късната рубрика ще ви представим книгата „Шахматни етюди или..

публикувано на 16.06.21 в 19:33

Оттука започва четвъртък сутрин

В „Оттука започва денят“ на 17 юни ще насочим вниманието си към производството на текстилни изделия, което е със сериозен екологичен отпечатък. Затова и то е сред приоритетите на Европейската комисия в новите зелени политики. Има ли промяна вече в отношението към текстилните отпадъци в градовете от СИБ, където са поставени контейнери за..

публикувано на 16.06.21 в 16:00

„Днес“ в следобеда на 16 юни

Как десетокласниците от Шумен се справиха с външното оценяване по български и литература, което бе въведено за първи път тази година?  Жителите на шуменското село Дибич се оплакаха, че автобусът, който минава през населеното им място, е почти винаги пълен и те не успяват да се качат. Ще бъде ли решен проблемът с транспорта до областния град?  Защо..

публикувано на 16.06.21 в 12:36

"Денят на совите" на 15 юни - за корупцията и възмездието

За корупция и възмездие ще стане дума днес в предаването „Денят на совите“. Според едно проучване около една пета от българите са плащали подкуп за здравна услуга по време на ковид кризата. Затова и бъдете готови да отговорите честно на въпроса вие бихте ли платили подкуп и за какво. А във второта част на предаването ще говорим за възмездието, точно..

публикувано на 15.06.21 в 19:42

И във вторник с Радио Шумен от сутринта

  В утрото на 15 юни бъдете с Радио Шумен! Както винаги - музика и актуални вести в предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 14.06.21 в 15:38