Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев присъства на зарята в Бяла

143 години от Освобождението на град Бяла и 142 години Свободна България бяха отбелязани традиционно с тържествена заря-проверка в град Бяла на 2 март.
В тържественото честване се включиха президентът Росен Плевнелиев, народните представители Пламен Нунев и Андриан Райков, заместник областният управител на Русе Валентин Колев, кметът на Бяла Димитър Славов, кметове на общини и населени места от областта и много граждани.
По-рано през деня, Росен Плевнелиев посети кв. “Гара Бяла”, църквата “Свети Пантелеймон”, новостроящите се музей и спортна зала, както и детска изложба, посветена на 3-ти март.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Русе без кметско ръководство

В следващите две седмици община Русе ще е практически без ръководство, след като вчера кметът Пенчо Милков бе приет в болница с коронавирус, а днес двама от заместниците му дадоха положителен резултат. Направените PCR тестове на заместник-кметовете на Русе Златомира Стефанова и Енчо Енчев са били положителни. Това съобщиха от РЗИ днес веднага..

публикувано на 07.07.20 в 16:27

Областният на Русе с отрицателна проба

PCR-пробата за COVID-19 на областния управител на област Русе Галин Григоров е отрицателна. Въпреки това по предписание на Регионалната здравна инспекция той остава под домашна карантина, тъй като е контактен на кмета на Община Русе. За периода на изолация функциите на областния управител ще бъдат изпълнявани от неговия заместник..

публикувано на 07.07.20 в 15:08

Четирима заразени в Русенско

По данни на Регионалната здравна инспекция, на територията на област Русе са констатирани четири нови случая на коронавирус през последното денонощие, съобщават от Областната администрация. Както е известно от вчера сред тях е и кметът на Община Русе, който към момента се намира на лечение в Специализираната болница за активно лечение „Д-р..

публикувано на 07.07.20 в 13:22

Пешеходните пътеки светнаха

От тази седмица, пешеходните пътеки на три места в Русе са с обновена маркировка. Те са пред Средното училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ”, Средното училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" и на кръстовището на ул. „Борисова“ с ул. „Свети Георги“. Инициативата е на най-големия български производител на бои и..

публикувано на 07.07.20 в 12:12
Галин Григоров - областен управител на Русе

Областният на Русе в самоизолация

Сградата на Общинската и Областната администрация в Русе ще остане затворена днес за дезинфекция, а до края на седмицата са отменени всички културни събития. Причина за ограничителните мерки в Русе е заболяването на кмета Пенчо Милков, който от вчера е настанен за лечение в Белодробната болница. "Състоянието на пациента е умерено тежко с..

публикувано на 07.07.20 в 11:49

Министър Банов при операта в Русе

Държавата ще предприеме всички действия, за да може възстановяването на покрива на русенската опера да започне максимално бързо. Това каза министърът на културата Боил Банов след оглед на щетите, нанесени от вчерашния пожар. Първо трябва да приключат следствените работи, да се оценят щетите, да се установи виновникът и след това да се..

публикувано на 07.07.20 в 09:11
Русенски университет

Първо класиране в университета

Обявиха първото класиране за прием на студенти за учебната 2020/2021 година в Русенския университет.

публикувано на 07.07.20 в 08:53