Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Важно за безработните

Снимка: dnevnik.bg

За времето на извънредното положение всички нормативно определени срокове, касаещи определяне на правото и получаването на парични обезщетения при безработица, спират да текат.

Хората, желаещи да подадат документи за получаване на обезщетения при безработица, ще могат да се регистрират в бюрото по труда и да подадат документи за получаване на обезщетения в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок, т.е. няма да търпят санкция поради забавяне.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Красимир Вълчев: Учебната година ще бъде удължена

Ако учебните занятия се възстановят до 21 април, забавянето на учебната година ще бъде минимално, но по всичко личи, че има опасност учебната година да бъде удължена. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев днес. Вероятно ще има изместване и изпитни кампании. Има три варианта за отместване на изпитите за кандидатстване след..

публикувано на 28.03.20 в 11:25

Интензивен трафик по границите

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Турция при „Лесово“ и на „Дунав мост“ - изход по данни на "Гранична полиция"от 6 часа тази сутрин. За по-бърза обработка за камионите към Румъния трасетата за преминаване са увеличени от три на  шест.

публикувано на 28.03.20 в 11:08

Нова електронна услуга за безработните

Всеки гражданин, подал заявление за търсене на работа може да провери статуса си чрез новата електронна услуга „Предоставяне на достъп на физически лица до информация свързана с тях и съхранявана в регистри на първични администратори“. Услугата e достъпна за потребители в Системата за сигурно електронно връчване -www.edelivery.egov.bg,..

публикувано на 28.03.20 в 10:12

Екипите за неотложни дейности ще ползват зелените коридори

Всички коли на екипи, които извършват неотложни дейности, каквито са медицинските, например, ще могат да използват зелените коридори, по които минават тежкотоварните автомобили. Това обяви на извънреден брифинг на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов още веднъж призова хората, които нямат..

публикувано на 28.03.20 в 09:52
Кирил Ананиев

28 дни карантина за заразените с COVID-19

Здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, която определя 28-дневна карантина за лицата с потвърден корона вирус, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Тези, които са без симптоми или са с леки клинични оплаквания, подлежат на "задължителна домашна изолация" "за срок от 28 дни от датата на потвърдителното лабораторно изследване"...

публикувано на 28.03.20 в 08:21

313 с корона вирус в България

Общият брой на регистрираните случаи на коронавирусната инфекция у нас вече е 313. Това съобщи на редовния брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за Covid-19 проф. Венцислав Мутафчийски. Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият – на 3. Новите случаи за деня са 37, като по-голямата част от тях са в София. Така общият брой..

публикувано на 28.03.20 в 08:16

Предимно слънчево ще е на 28 март

В 5.00 часа, най-висока в цялата страна беше температурата в Шумен – 8 градуса. В Силистра беше 6 градуса, Русе – 5, по 4 градуса в Разград и Търговище. Атмосферното налягане вече е по-ниско от средното за март. В Шумен е 989 хектопаскала и ще продължи да се понижава. Влажността на въздуха в Шумен беше 42%, а в останалите райони – от 70 до..

публикувано на 28.03.20 в 07:44