Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенският университет приема документи онлайн

Русенският университет съобщава на кандидат-студентите, че приема онлайн документи за кандидатстване на адрес https://online.uni-ruse.bg/.

Приемът на студенти в университета за академичната 2020/2021 година е в 50 специалности от 23 професионални направления. Кандидатите, които за пръв път влизат в онлайн системата, трябва да си направят регистрация.

След регистрацията, кандидатите имат избор дали ще подават документи или ще се регистрират за предварителен изпит от 9:00 часа на 25 април, който ще се проведе в Русе, Силистра, Разград и Видин.

Канидатите ще бъдат уведомени за начина на провеждане на изпита по електронна поща, в срок до 16 април (четвъртък).

Тези които ще завършат средното си образование през настоящата учебна година, също могат да се запишат, за да участват в предварително класиране и условно записване за определен брой места в университета.

За контакти и допълнителна информация в помощ на кандидатите и отворена мобилна  връзка GSM: 0887 592 349 и E-mail: admission@uni-ruse.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изкуство срещу дрога

Изложба на наградените плакати и рисунки от конкурса на инициативата “Заедно да спасим децата и Русе от дрогата” ще бъде открита на 15 април от 17:00 часа във фоайето на Доходното здание.   “Аз и моето семейство - успешни в предизвикателствата на новото време” се проведе миналия месец с участието и подкрепата на Регионалното управление на..

публикувано на 15.04.24 в 08:51

Върви, народе възродени

132 години от написването на проекта за български всеучилищен химн ще се отбележи в Русе. Една от гордостите на града е написването му на 15 април 1892 г. от учителя по френски Стоян Михайловски в тогавашната Мъжка гимназия, днес СУ „Христо Ботев“. Годишнината ще бъде тържествено отбелязана с поредица от събития, които ще се проведат в т.нар...

публикувано на 15.04.24 в 08:43

И в Русе няма решение за РИК

Политическите сили не успяха да постигнат консенсус при консултациите за сформиране на Районната избирателна комисия (РИК) за Русенска област. Така съставът на комисията за вота „2 в 1“ на 9 юни ще бъде определен от ЦИК.  Това трябва да се случи най-късно до петък – 19 април. Консултациите бяха проведени на среща днес, организирана от областния..

публикувано на 14.04.24 в 13:48

Старт на градежа на водния център

Символична първа копка на водно-рехабилитационния център на Фондация “Александър Русев” направиха днес кметът на oбщина Русе Пенчо Милков и Илиян Русев – Скури. С нея се дава начало на изграждането на проекта, който ще помага на деца и възрастни с увреждания да се възстановяват и развиват.  Съоръжението ще се състои от двуетажна..

публикувано на 12.04.24 в 15:20

Първа копка в Русе

Символична първа копка за изграждането на водно-рехабилитационен комплекс за деца и възрастни с ментални и физически затруднения ще бъде направена от 10:00 ч. в Русе.  Инициативата е на Фондацията „Александър Русев“, която набира средства за идеята си чрез дарения. Община Русе предостави безвъзмездно безсрочно право на строеж върху общински имот...

публикувано на 12.04.24 в 08:08

Постери на Боровското съкровище

Постерна изложба на открито, посветена на 50-годишнината от намирането на Боровското съкровище, припомня на русенци значението на археологическата находка за историческата наука. Таблата със снимки на Боровското съкровище и текст към тях, са разположени на оградата на Лапидариума на Историческия музей и напомнят за времето на Желязната епоха и..

публикувано на 11.04.24 в 09:30

Европари за иновации

Информационен ден за финансирането на фирмени иновации с европейски средства беше открито в Русе, информираха от областната управа в града. Събитието бе открито по-рано днес от областния управител Данаил Ковачев, който посочи, че в последно време можем да говорим за действителна национална иновационна политика с ясен фокус върху развитието на..

публикувано на 09.04.24 в 11:57