Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подкрепа за всеки в Силистра

Снимка: Община Силистра

Разширен е обхватът на услугите, предоставяни от Домашния социален патронаж и Патронажната грижа в Силистра, напомнят от Общината. Целта е в условията на извънредно положение да се подкрепят всички нуждаещи се хора.

От възможността могат да се възползват самотноживеещи възрастни, без близки и роднини в същото населено място; хора с увреждания, които нямат личен или социален асистент, домашен помощник или асистент по Закона за личната помощ; възрастни, живеещи в населени места без търговски обекти и редовен обществен транспорт; хора, поставени под карантина.

Сред услугите, които се предоставят, са закупуване на хранителни продукти и стоки от първа необходимост със средства на потребителите, заплащане на битови сметки и съдействие за снабдяване с предписани лекарства.

Всички нуждаещи се на територията на община Силистра могат да получат необходимата помощ, като се свържат с екипите на Патронажна грижа и Домашен социален патронаж.

Телефони за връзка:
0879 630 449 и 0879 630 457 - Патронажна грижа
086/823 164 - Домашен социален патронаж


ВИЖТЕ ОЩЕ

На съд за наркотици

Окръжната прокуратура в Силистра привлече към наказателна отговорност млад мъж, държал наркотици и управлявал мотор след употреба на канабис. Вчера обвиняемият е спрян за проверка в село Калипетрово. Тестът с дрегер показал, че мъжът управлява мотоциклет „Ямаха“ след употреба на дрога. При личен обиск служителите на реда открили в него 2,4 грама..

публикувано на 03.07.20 в 15:13

Пиян и дрогиран на мотопеди

Един пиян и един дрогиран водач засече пътна полиция в Силистренско вчера. 25-годишен без книжка шофирал под въздействие на дрога, у него са открити наркотици. Мъжът бил засечен от полицейски служители  късно снощи в село Калипетрово с мотопед „Ямаха“. Проверка показала, че не притежава свидетелство за управление на МПС, шофира след употреба на..

публикувано на 03.07.20 в 12:01

Похвали за полицаи в Силистра

Тридесет и трима служители на Областната дирекция на МВР-Силистра са наградени с „Писмена похвала“ със заповед на областния директор старши комисар Юлиян Караславов. Наградите са за постигнати високи служебни резултати и по случай професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли. Отличени са шестима служители на група „Охрана на..

публикувано на 03.07.20 в 11:46

Лисици и чакали превземат села

С посещения в 4 села от община Ситово продължиха откритите приемни на Областната администрация в Силистра в различни населени места в областта. В селата Добротица и Любен жителите споделиха притеснението си във връзка с честите нашествия на лисици и чакали от близките гори, включително през деня. Наблюденията показвали, че дивите животни..

публикувано на 02.07.20 в 15:11

Награда за супер фермер

Камен Великов от Силистра е един от седемте отличени ученици в конкурса „Моето стопанство“ от кампанията „Супер фермер“ на Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на образованието и науката. Ученикът от ПЗГ „Добруджа“ - Силистра се представи с проекта си „Създаване на ферма „Агробиотик“. Кампанията „Супер..

публикувано на 02.07.20 в 13:01

Седмокласниците с ниски резултати

770 ученици се явиха на националното външно оценяване по български език и литература в Силистренско, информират от Регионалното управление на образованието. Няма анулирани работи. Средният брой точки за областта е 41,30. Намалението на успеха спрямо миналата година е с 4,6 точки. Този резултат е по–нисък от средния за страната (51,06) с 9,76 точки. В..

публикувано на 02.07.20 в 10:21

С дрога в колата

30-годишен е установен с наркотици, съобщиха от силистренската полиция. Около 20:40 ч. по ул. „Хаджи Димитър“ в областния град той бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“, когато бил спрян за рутинна полицейска проверка, при която у него били намерени 2.8 грама амфетамин, а в колата му – 0.5 грама кокаин. Задържан е за срок до 24..

публикувано на 02.07.20 в 10:14