Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дарение за учещи деца

4
Снимка: Амалипе

Североизточното държавно предприятие дари 7 настолни компютъра за деца от Шуменска област, които нямат устройства за дистанционно обучение. Това съобщи за Радио Шумен координаторът на ромската организация „Амалипе“ за Шуменска област Силвия Станчева.

Техниката е предоставена на възпитаници на Шесто ОУ „Еньо Марковски“ в Шумен, а със средства от бюджета на учебното заведение са купени предплатени карти за интернет за април и май.

Неправителствената организация стартира кампанията „Стара техника за ново начало“ с надеждата фирми и граждани да дарят компютри на децата. Кампанията продължава, защото все още има деца, които нямат дигитални устройство, каза още Силвия Станчева. Тя допълни, че преди два дни от Велико Търново са пристигнали 11 компютъра, които са дарени на учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Пет могили, община Никола Козлево.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два пъти повече изписани от МБАЛ - Шумен

Близо два пъти повече са изписаните пациенти от шуменската болница в сравнение с приетите през вчерашния ден, съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. В числа статистиката показва 18 приети с коронавирусна инфекция и 32 изписани. До 9.30 ч. тази сутрин в лечебното заведение са приети за лечение 237 пациенти, от които 220 имат..

публикувано на 13.04.21 в 09:57
Язовир

Четвърти месец мътна вода

Водата в Шумен продължава да е с повишена мътност. Това сочат резултатите от изследваните проби в периода 5 - 9 април, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Други отклонения на физикохимични показатели няма. От страна на РЗИ – Шумен продължава засиления контрол над обеззаразяването на водата, подавана от ВиК – Шумен от язовир „Тича“...

публикувано на 12.04.21 в 15:21

Почистиха града от плакати

Агитационните материали във връзка с парламентарните избори на 4 април в България са премахнати. Това показва проверка на инспекторите от Община Шумен. Политическите партии, коалиции и инициативни комитети са отстранили плакатите и билбордовете в рамките на предвидения в Изборния кодекс 7-дневен срок. През изминалата седмица от общинската администрация..

публикувано на 12.04.21 в 15:14

Челен удар край Струйно

Движението по пътя Шумен - Разград преди село Струйно е затруднено поради катастрофа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Сигнал за произшествието между два леки автомобила е подаден малко след 12:30 ч.  Ударили са се челно водач на лек автомобил Дачия „Сандеро“ с варненска регистрация, който се движил в посока към Шумен и водач..

публикувано на 12.04.21 в 13:40

Отново на танци

Възобновява се провеждането на репетиции на фолклорни състави и други самодейни формации на територията на област Шумен при спазване на противоепидемичните мерки. Това е решил  Областният кризисен щаб на неприсъствено заседание днес. Съгласно новото решение, фолклорни, танцови, певчески, театрални и други самодейни формации и групи могат да..

публикувано на 12.04.21 в 12:05

33 загубиха битката за седмица

„Остава висок броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 и този на починалите. Ситуацията е сходна с тази от предната седмица“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност“ в МБАЛ - Шумен. Към 10.30 ч. днес в шуменската болница има 260 пациенти с тежка коронавирусна инфекция. 229 от тях са с положителна проба на..

публикувано на 12.04.21 в 11:34

Къща горя след полунощ

Къща горя при пожар в село Ивански миналата нощ, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. В 1,58 часа на телефон 112 постъпил сигнал за горяща къща на ул. “Баба Тонка“ в селото. Към адреса бил насочен противопожарен екип. При пристигане на място огнеборците заварили да гори покривна конструкция. На помощ дошъл втори екип..

публикувано на 12.04.21 в 11:16