Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нов асфалт в "Боян Българанов"

7
Снимка: Община Шумен

Приключи асфалтирането на част от предвидените за ремонт улици в квартал „Боян Българанов“ в Шумен.

Завършени са ремонтните дейности на ул. „Ген. Драгомиров“ в участъка между „Ген. Тотлебен“, „Ген. Гурко“ и „Самара“, пред блоковете 15 и 16 на ул. „Самара“, както и по ул. „Ген. Вановски“ и по част от ул. „Ген. Радецки“. Подменено е старото асфалтово покритие с нова асфалтобетонова настилка. Изградена е и нова пътна връзка между „Самара“ и ул. „Витоша“ – северно и североизточно от СУ „Трайко Симеонов“, както и към автобусния обръщач в квартала.

Изпълнител на строителството е фирмата "Автомагистрали - Черно море“, а ремонтните дейности са част от обявената обществена поръчка през миналата година по втората обособена позиция за текущ ремонт на улични настилки и пешеходни алеи на територията на общината.

Строителните дейности по уличната мрежа на квартала заедно с изграждането на тротоари и ново LED улично осветление започнаха още през есента на 2019 година.

От общинската администрация съобщават, че „Боян Българанов“ е включен в дългосрочната строителна програма на общината и благоустрояването на квартала ще продължи. В капиталовите разходи на общината са предвидени средства за проектиране и на нови улици. От администрацията напомнят, че след изграждането на първите блокове и на няколко улици в началото, кварталът не е благоустрояван от близо три десетилетия насам.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Център за лица с умствена изостаналост - село Имренчево

Нов дом за хора в нужда

15 души с леки психични отклонения ще бъдат настанени в новия Център за лица с умствена изостаналост в преславското село Имренчево. Центърът е изграден през 2019 г. и обзаведен през 2020 г. Сега Община Велики Преслав сключи договор със социалното министерство за предоставяне на услугата с безвъзмездна финансова помощ от 272 хил. лв. Средствата са..

публикувано на 07.05.21 в 08:33

Под 10% заразени с инфекцията

Най-малко случаи на COVID-19 у нас са регистрирани в Шуменска област за последното денонощие. Двама души са диагностицирани с инфекцията. В региона най-много новозаразени има в Русенско и Търговищко – по 11 души, следвани от област Разград с 9 и Силистренско с 8 души. В страната случаите на коронавирус са 545 или това са 9,5 % от направените..

публикувано на 07.05.21 в 07:21

Намаляват приетите в болница

Запазва се тенденцията за намаляване на пациентите със симптоми на COVID-19 в шуменската болница, съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Данните до 12.30 ч. днес показват, че в болницата са настанени 140 души, от които 121 са с положителни резултати за коронавирус, а 19 имат симптоми и изчакват резултатите от пробите си. В..

публикувано на 06.05.21 в 14:50

Водата от "Тича" е годна за пиене

Водата от язовир „Тича“ вече отговаря на критериите за мътност и е годна за пиене и готвене. Това съобщават от ВиК Шумен. Резултатите от изследваните проби през последните няколко дни потвърдиха стабилната тенденцията за постигане на съответствие с нормативните изисквания за мътност, допълват от водното дружество. В същото време, макар и с..

публикувано на 06.05.21 в 13:15

Гергьовска люлка за здраве

 Гергьовска люлка за здраве залюляха в центъра на Велики Преслав . Дървената конструкция е предвидена да издържи и малки, и големи. Монтирана е на откритата сцена пред читалище „Развитие” и ще остане там до края на празника. Самодейци от Читалището и Общината във Велики Преслав осигуриха атракцията на градския..

публикувано на 06.05.21 в 12:29

11 май - неучебен ден в Шумен

Неучебен ще бъде 11 май - Ден на Шумен, за всички ученици от Община Шумен. Кметът Любомир Христов издаде заповед, според която празничният ден ще е присъствен. Идеята е да се популяризира празникът на града 11 май, когато през 1813 година се е състояло първото гражданско честване на Светите братя Кирил и Методий в България.

публикувано на 05.05.21 в 16:21

Старите брички на прицел

59 излезли от употреба автомобила са премахнати от градските площи, съобщи на пресконференция Борислав Станев от община Шумен. Две от колите са вдигнати принудително, а останалите доброволно от собствениците. От началото на годината са получени 66 сигнала. 53 от тях са потвърдени при проверка от общинските инспектори. Откритите процедури по..

публикувано на 05.05.21 в 12:45