Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изписват още двама пациенти

МБАЛ Силистра
Снимка: МБАЛ Силистра

Втори пациент с два отрицателни теста за коронавирус е изписан от Многопрофилната болница в Силистра, съобщи за Радио Шумен д-р Даниела Костадинова, директор на лечебното заведение.

Това е невроложката, която се зарази с вируса след престой в София. Очаква се по-късно днес да бъде изписана и майката на лекарката, тя също е с два отрицателни теста. Жената ще спазва 28-дневна карантина. В болницата за лечение остава само още един пациент с COVID-19, това е бащата на невроложката. Мъжът е в добро състояние.

Д-р Даниела Костадинова съобщи, че след дарение от местен бизнесмен, на всички медици в болницата са били направени тестове за коронавирус и те са отрицателни. В момента върви второ тестуване само за персонала, който работи в Инфекциозното отделение и в сектора за реанимация.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Детски кът в Нови пазар

Започна изграждането на детски кът в Нови пазар, след като общината спечели проект по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Модулите в него ще бъдат променени и обзаведени със санитарни възли и изградена ВиК и ел. инсталации. Детските помещения ще бъдат обособени в няколко зони за различните възрастови групи. Навсякъде в..

публикувано на 15.06.21 в 16:28

Неволи с рейса на село

Жители на село Дибич се оплакаха, че автобусът, който минава през селото, е почти винаги пълен и те не успяват да се качат. Проблемът с транспорта е стар, но винаги намира инцидентно решение, а не постоянно. Пътуващите са малко и това не е изгодно за автобусната фирма, каза кметът на селото Юлиан Андреев. При всеки сигнал са получавали разбиране, както..

публикувано на 15.06.21 в 13:41

Базовото - най-предпочитано

Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ в Шумен е на първо място по подадени документи за прием в първи клас. Това показват данните от информационната система, която снощи затвори приема на заявления. Родителите на 112 първокласници са предпочели Базовото училище. На второ място е Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен с 98 заявления и на..

публикувано на 15.06.21 в 13:30
Найден Косев - заместник-кмет на Шумен по образование и култура

Градините отворени през лятото

Детските градини в Шумен няма да затварят през лятото за дълъг период от време. Това обяви днес заместник-кметът Найден Косев. През месеците юни, юли и август всяко заведение ще разполага с не повече от пет дни, в които няма да работи, за да могат да се извършат задължителните профилактични дейности преди началото на новата учебна година. До края..

публикувано на 15.06.21 в 12:44

Летни приключения в Шумен

Община Шумен организира летни занимания за децата. Те включват ангажирането на малките със спорт в Ученическата спортна школа, различни творчески работилници в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" и инициативи, подготвени от читалищата. Цялата информация за заниманията на децата от община Шумен през лятото можете да видите тук .

публикувано на 15.06.21 в 12:02
Ст. комисар Владислав Мишев - вдясно

Кой е новият полицейски шеф?

Ст. комисар Владислав Мишев е новият директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, съобщават от полицията. Днес той е бил представен от заместник-министър Венцислав Катинов. В същото време досегашният директор ст. комисар Ялчън Расим е преназначен на друга длъжност в МВР. Ст. комисар Владислав Мишев работи в системата на МВР от..

публикувано на 15.06.21 в 11:51

Живеем средно 73.7 години

73.7 години е очакваната средна продължителност на предстоящия живот за населението в Шуменска област. Това показват изчисленията на статистиката за периода 2018 - 2020 г. Спрямо предходния период (2017 - 2019) тя намалява с 6 месеца. Средната продължителност на живота при мъжете в областта е 70.5 години, докато при жените е по-висока - 77..

публикувано на 15.06.21 в 11:25