Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излекуваните с трима повече от новозаразените

Доц. Димо Димов
Снимка: пресслужба на МС

Няма нови установени случаи на COVID-19 в Североизточна България. Това стана ясно от данните на Националния оперативен щаб за последното денонощие, представени от секретаря на Щаба доц. Димо Димов. 

За изминалите 24 часа в страната са отчетени 36 нови положителни проби, те са в областите София, Благоевград, Пазарджик, Ямбол, Ловеч, Плевен, Хасково, Враца, Велико Търново, Сливен и Габрово. Общият брой на диагностицираните с коронавирус у нас до момента е 2408.

Продължава тенденцията оздравелите да са повече от новозаразените – за последното денонощие излекувани са 39 души, а общият им брой е 808.

258 души с потвърден COVID-19 в България са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, 29 от тях са в интензивни структури.

Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Смъртните случаи на хора с положителен тест за коронавирус са 126. През последното денонощие е починала жена на 74 години, която е имала и други заболявания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горя жилище, спасиха три

Пожар лумна в апартамент на ул.“Патриарх Евтимий“ в Нови пазар. Сигнал за пламъците бил подаден към 06:22 часа вчера, съобщават от ОДМВР Шумен. Към адреса бил насочен противопожарен екип и на място огнеборците заварили да гори апартамент на пети етаж. Пламъците били в една от стаите.  Унищожени са мебели, имущество, техника, хранителни продукти и..

публикувано на 19.04.24 в 11:12

Вдигат заплатите на военните

С пълно единодушие от 195 гласа "за" Народното събрание повиши с 30% заплатите на военните и ги обвърза със средното възнаграждение в страната.  Общо 520 млн. лв. ще са нужни за увеличението на заплатите. То ще влезе в сила от 1 януари следващата година, тъй като средствата не са разчетени в настоящия бюджет. "В момента, с увеличението, което..

публикувано на 19.04.24 в 10:12

Кражба на ток

"Рационализатор" от Шумен, който осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, беше уличен от техници на електроразпределителното дружество.  Вчера била извършена съвместна проверка с полицаи на  бул. “Ришки проход“ в Шумен.  Служители на енергото и екип на РУ - Шумен установили, че незаконното прикачване е осъществено с помощта на..

публикувано на 19.04.24 в 10:06

Шофьор на камион пак пийнал

Шофьор на товарен автомобил, който вече бил съден за шофиране с алкохол, пак беше засечен в подобно състояние, съобщават от ОДМВР Шумен.  Около 12 часа вчера полицаи спрели за проверка на ул. “Индустриална“ в Шумен товарен автомобил "Фолксваген Транспортер" с шуменска регистрация. Зад волана бил 50-годишен шуменец.  Тестът с дрегер отчел 0,79 промила в..

публикувано на 19.04.24 в 09:58

Планово без ток в петък

Неотложни ремонти и профилактика ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизтока и днес, на 19 април, съобщават от електроразпределителното дружество В Разградска област от 08:30 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата: Къпиновци, Средоселци, Печеница, Делчево и част от с.Подайва; от 08:30 ч...

публикувано на 19.04.24 в 07:03

Дъжд в нощта срещу събота

Между 3 и 7 градуса са температурите в Североизтока тази сутрин. В 6 ч. в Разград са измерени 3 градуса, в Търговище – 5, в Шумен и Русе – 6, в Силистра – 7. В Шумен атмосферното налягане е 985 хектопаскала   – малко по-ниско от средното за месеца, през деня ще се колебае. О тносителната влажност на въздуха е 79%. Днес ще има променлива..

публикувано на 19.04.24 в 06:22

Без заседания заради изборите

Мнозинството в Народното събрание реши за времето от откриване на предизборна кампания за избори за парламент до свикване на новоизбраното Народно събрание да не се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на комисиите. Сроковете на действащия правилник ще спират да текат с изключение на писмените отговори от членовете на правителството...

публикувано на 18.04.24 в 11:25