Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Честит празник и в „Денят на совите“!

С този поздрав ще започне вечерното предаване на Радио Шумен, с което ще завършим празничния ден, нещо което никаква зараза не може да ни отнеме и покана да бъдете с Радио Шумен след 21,00. Какво е за вас 24-май? Този въпрос ще бъде късното предизвикателство в предаването, а преди това ще ви разкажем за една рядка икона, която беше открита в едно от най-малките населени места в русенско. И това е нашият начин да ви срещнем с нейния реставратор, за да поговорим за тази рядка професия, която дава нов живот на светините. Още един щрих в „Денят на совите“, тази вечер между 21,00 и полунощ.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приятно утро и в четвъртък с Радио Шумен

  Бъдете с Радио Шумен и в ранното утро на 9 юли! Приятно ще ви разсъни екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа  очаквайте в ефира всичко актуално от началото на деня и много музика. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор ще е Петромил Кулев. Радио Шумен - за добър старт на новия ден!

публикувано на 08.07.20 в 09:49

Оттука започва 8 юли

В сряда сутрин веднага след новините в седем ви очакваме в „Оттука започва денят“. Ще ви запознаем с възпитаника на Математическата гимназия в Разград Николай Миленов, който се представи отлично на националния кръг на олимпиадата по география и икономика. „Оставме свързани“ е инициативата, която стартира в Русе, а в Шумен започва седмицата на..

публикувано на 07.07.20 в 13:44

Вторник с "Оттука започва денят"

И този вторник ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Как с тарите гори изведоха България сред финалистите за европейската награда Натура 2000? По кои улици във Велики Преслав ще бъдат почистени и подменени дъждоприемните шахти? Какви летни занимания ще предложи на децата Народното читалище „Просвета – 1927“ в русенското..

публикувано на 06.07.20 в 18:19

Оттука започва шести юли

В понеделник сутрин в „Оттука започва денят“ ще чуете какво мислят част от шуменските майки за намаления ДДС на бебешките храни и пелените. Ще чуете още как в Дулово ще принудят недобросъвестните жители да спрат да изхвърлят боклуци на нерегламентирани места. Началото на седмицата започва с нов проект за шуменската регионална библиотека - „Шумен през..

публикувано на 05.07.20 в 10:05

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Защо и как изкуството може да ни накара да се почувстваме отпочинали и заредени с нови сили? Как командир на екип в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен ремонтира сам тежка верижна машина? Какви са емоциите по време на състезанието „..

публикувано на 04.07.20 в 18:05

Лятно и приятно утро с Радио Шумен

В събота сутрин бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят”. Ще ви предложим хубава музика, забавни и интересни теми и ще се постараем да ви заредим с положително лятно настроение. Каква е целта на велопохода „Заедно можем“, който ще се проведе в Русе, как да се предпазим от летни бури в планината и защо един млад шуменец реши да се..

публикувано на 03.07.20 в 16:04

Петък сутрин с "Оттука започва денят"

Лятото е и време за ремонти – читалищата в пет от селата на община Търговище ще бъдат ремонтирани и обновени, още за тези дейности ще чуете в петък сутрин в „Оттука започва денят“. В силистренското село Ситово откриха параклис с посланието божията милост да пази шофьорите и пътуващите, да бди над семействата, да дава разум за мир и за добри човешки..

публикувано на 02.07.20 в 14:15