Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност за Нови пазар

„Няма опасност от зараза с Ковид-19 за жителите на Нови пазар“. Това заяви в извънредно изявление кметът на Общината Георги Георгиев. „В селището край гимназията по селско стопанство край Нови пазар, в което живее групата руски граждани, са взети строги противоепидемични мерки. Има сключен договор с охранителна фирма, която наблюдава лагера и никой не би могъл да излезе или влезе в него. Контейнерите за смет от селището ще бъдат дезинфекцирани преди да бъдат вземани от оператора“, допълни Георги Георгиев.

Kа 25 май един от руските граждани, пристигнали за работа по газопровода, беше диагностициран с коронавирус и приет в шуменската болница с двустранна пневмония. След направени тестове на всичките 108 работници и 10 души персонал, на 26 май бяха установени нови 3, а на 27 май още два случая на заразени. Те не са в болница, а са поставени под карантина за 28 дни. Контактните им лица също са под карантина за 14 дни. Пробите на шофьорите, превозили групата от летището в София, ще станат ясни до ден, а утре, когато изтича карантината на всички в лагера ще бъдат направени повторни тестове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Либерализацията на тока се отлага с година

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро.  Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7 от същата група гласуваха "против". С приетите промени в Закона за енергетика КЕВР ще продължи да определя квоти на..

публикувано на 25.04.24 в 16:22

Росен Желязков вече не е председател на НС

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков.  Решението беше взето със 129 гласа "за" и 103 "против". Росен Желязков емоционално благодари и поиска извинение от всеки, когото е засегнал с нещо. В началото на своето изказване пред депутатите той сподели и мисълта, че трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Проектът на решението за..

публикувано на 25.04.24 в 14:17

Общинските съветници решават

Кметът на Шумен проф. Христо Христов изтегли докладната, в която предлага временно изпълняващ длъжността управител на Комплексния онкологичен център на Шумен да бъде бившият директор на лечебното заведение д-р Сотир Караниколов.  Гласуването на това предложение трябваше да позволи обявяването на конкурс за заемане на длъжността, тъй като..

публикувано на 25.04.24 в 10:41

Пожар изпепели кола

В 22:12 часа снощи е приет сигнал за пожар в лек автомобил между селата Могила и Каспичан. това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място е бил пратен екип на РСПБЗН- Нови пазар. При пристигане огнеборците заварили обхванат в пламъци лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация.  По данни на собственика, колата се е запалила по..

публикувано на 25.04.24 в 10:38
Камелия Нейкова

Обявяват избирателните списъци

В понеделник ще станат ясни предварителните избирателни списъци и всеки ще може да провери къде и дали може да гласува за изборите две в едно. Това обяви в национален ефир председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Партиите и коалициите ще бъдат с еднакви номера в бюлетините и за Европейски парламент, и за народни представители. "Има два..

публикувано на 25.04.24 в 09:20

Решават за управител на КОЦ

Предложението д-р Сотир Караниколов да бъде назначен за временно изпълняващ длъжността управител на Комплексния онкологичен център в Шумен до избор на нов управител не срещна подкрепа по време на извънредното заседание на Правна комисия. Караниколов е бивш дългогодишен ръководител на лечебното заведение, а в момента е пенсия.  Предложението той да се..

публикувано на 24.04.24 в 13:56

Фермерите плашат с протести

„Зърнопроизводителите ще излязат на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното през февруари споразумение. Решението е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на браншовата организация преди насрочената за 17 ч днес среща в Министерския съвет с 60 земеделски организации. Освен за пълно изплащане на договорената в Споразумението..

публикувано на 24.04.24 в 13:00