Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събота сутрин с "Оттука започва денят"

В събота сутрин в „Оттука започва денят“ ще ви отведем до една ĸoĸeтнa ĸъщa зa…ĸниги, тя се намира в поповското село Πaлaмapцa. Ще ви поканим да участвате във фотоконкурс, който организират младежите от червения кръст в Силистра – „Реката и хората“, с който ще се постави началото на Седмица на водното спасяване. Ще ви запознаем и Пресиян Терзиев, абитуриент езиковата гимназия в Разград, който се нареди сред най-добрите компютърни лингвисти в страната. В утрото на 30 май, в „Оттука започва денят“ веднага след новините в седем часа с Венета Стоянова, Бояна Петрова и Людмила Борисова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Защо и как изкуството може да ни накара да се почувстваме отпочинали и заредени с нови сили? Как командир на екип в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен ремонтира сам тежка верижна машина? Какви са емоциите по време на състезанието „..

публикувано на 04.07.20 в 18:05

Лятно и приятно утро с Радио Шумен

В събота сутрин бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят”. Ще ви предложим хубава музика, забавни и интересни теми и ще се постараем да ви заредим с положително лятно настроение. Каква е целта на велопохода „Заедно можем“, който ще се проведе в Русе, как да се предпазим от летни бури в планината и защо един млад шуменец реши да се..

публикувано на 03.07.20 в 16:04

Петък сутрин с "Оттука започва денят"

Лятото е и време за ремонти – читалищата в пет от селата на община Търговище ще бъдат ремонтирани и обновени, още за тези дейности ще чуете в петък сутрин в „Оттука започва денят“. В силистренското село Ситово откриха параклис с посланието божията милост да пази шофьорите и пътуващите, да бди над семействата, да дава разум за мир и за добри човешки..

публикувано на 02.07.20 в 14:15

Оттука започва 2 юли

Многодетна майка разчита на парите от липовия прашец, сметен от улицата, за да купи закуска на децата си. Ще ви срещнем с жената от Шумен в разговор, който поставя различни по аспект актуални въпроси. Кой е силистренският благодетел разчистил буренясалия терен на стадиона в айдемирският квартал Татарица и какви са амбициите на местните хора? Какви..

публикувано на 01.07.20 в 16:24

Оттука започва първи юли

В първия ден на юли, добро утро от студиото на Радио Шумен ще ви кажем в „Оттука започва денят“ веднага след новините в седем. Юли започва с по-високи пенсии, с по-нисък ДДС за някои стоки и какво още да очакваме през новия месец, ще ви кажем в предаването. Ще напомним на зрелостниците, че трябва да плащат вече сами здравните си вноски, а прохлада от..

публикувано на 30.06.20 в 15:03

Последно юнско утро с "Оттука започва денят"

Да споделим последното юнско утро, заедно да го посрещнем с усмивка и добро настроение! Тази покана отправя към вас екипа на „Оттука започва денят“ във вторник сутрин. Трябва ли да се въведе задължителен PCR тест при прием в болница, каквото е предложението на българският лекарски съюз? Ще чуете коментара на директорът на шуменската болница д-р..

публикувано на 29.06.20 в 16:48
МБАЛ Силистра

Програма "Днес" - с медицински, образователни и театрални теми

Темите и събитията, които може да проследите в програма "Днес" в понеделник от 13 до 17 часа: - Медиците от Спешния център към Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра продължиха работа днес, въпреки че вече са подали колективна оставка. Доктор Даниела Костадинова ще коментира казуса в интервю на Катерина Петрова; - В Тутракан..

публикувано на 29.06.20 в 12:43