Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Базар за Силвия

7
Снимка: Радио Шумен

Благотворителен базар се провежда в подкрепа на Силвия Климентова от Шумен на площад "Кристал" от 13:00 до 18:30 ч. днес.

Силвия е на 35 години с тежка диагноза карцином на стомаха, който прогресира и до момента не се повлиява от лечението в България. От 26 май тя се лекува в турска клиника. От болницата не дават оферта все още, тъй като състоянието на жената е нестабилно и в момента се извършват терапии за закрепване. Предстои и имунотерапия, която ще помогне на лечението да продължи. 600 евро на ден е престоят й в болницата.

66 000 лева са събраните средства до момента. Все още не може да се каже с точност сумата от дарителските кутии, тъй като 20% от тях не са събрани. До момента сумата от тях е 11 800 лева. 20 допълнителни кутии ще се поставят в търговските обекти.

‘‘Очите ми се пълнят със сълзи, като говоря за състоянието на Силвето. Тъгува най-вече за децата си. Психическата умора й идва в повече. Ако не получи оферта от истанбулската клиника, желанието й е да се прибере при семейството си. ‘‘Тази мъка кога ще свърши‘‘ ми каза по телефона последно‘‘ - разказва Цветелина Дочева, един от организаторите на благотворителната кампания за Силвия.

На благотворителния базар днес могат да се оставят всякакви предмети без дрехи. Част от тях се продават на конкретна цена, а друга по преценка на дарителите.

‘‘Моята награда е да върна Силвия при децата й с усмивка и сълзи от щастие, затова и логото на базара е ‘‘С теб сме, Силве‘‘. – допълни още Цветелина.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова обществена поръчка за чистота

Общинското предприятие „Чистота“ все още няма готовност да поеме почистването и поддръжката на южната част на Шумен. Това е причината Общината да обяви нова обществена поръчка за избор на изпълнител на дейностите, съобщи заместник-кметът Боян Тодоров. „Срокът на настоящия договор с фирмите изтича. В същото време, заради обжалвания на обществените..

публикувано на 14.05.21 в 14:47

Да помогнем отново на МБАЛ - Шумен

Здравните специалисти са претоварени и сред персонала на болниците от доста време вече е натрупана много голяма умора. Това споделиха днес по време на заседание на Общинския кризисен щаб в Шумен ръководителите на всички здравни заведения в региона. Директорът на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов благодари на колегите си, които помогнаха в критичните..

публикувано на 14.05.21 в 14:40

Шумен изостава с имунизацията

Да се активизира работата по имунизационната кампания срещу COVID-19 препоръча Общинският кризисен щаб в Шумен. През последните седмици се забелязва забавяне на процеса на имунизация срещу COVID-19, информира д-р Илияна Лозанова от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Към момента около 10% от населението в общината е имунизирано. Притеснението..

публикувано на 14.05.21 в 14:33

Празник на младостта в Шумен

Сбогом на училището казаха днес над 1200 зрелостници в област Шумен. Празничност, красота и емоция изпълниха града по време на тържествените церемонии за изпращането на Випуск 2021. Красиви, умни, амбициозни, дванайсетокласниците празнуваха и се вълнуваха. Пред репортер на Радио Шумен те споделиха своите надежди и мечти за живота. Чуйте репортажа..

публикувано на 14.05.21 в 14:07

В Силистра не се разбраха за РИК

Традиционните консултации за определяне на състава и позициите в Районна избирателна комисия в Силистра бяха проведени в областната администрация. Съобразно направените предложения не бе постигнато съгласие и протоколът с тях ще бъде изпратен, за да бъде взето окончателно решение в София в Централна избирателна комисия. Според предварителната..

публикувано на 14.05.21 в 13:24

Купуват специални екомашини

Три общини от Шуменска област ще използват средства от отчисленията, които плащат на Регионалната екоинспекция за закупуването на специализирана техника за почистване и поддръжка на зелени площи. Това приеха днес членовете на Общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците. Община Хитрино ще вложи 80 000 лева в мулчер за..

публикувано на 14.05.21 в 13:20

Почитаме Св. Мъченик Райко Шуменски

Православна църква днес почита паметта на един малко познат новобългарски светия, загубил мъченически живота си за Христовата вяра. Св. Мъченик Райко Шуменски е роден през 1784 г., а убит особено жестоко на 14 май 1802 г. по нареждане на богат местен мюсюлманин, който се опитал да го помохамеданчи насилствено. От края на 90-те години на XX-ти век,..

публикувано на 14.05.21 в 11:14