Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обсъждат нов асфалт

Снимка: Община Шумен

Среща между председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ в Русе Георги Терзийски и кметовете на населени места от региона ще има утре. 

Поводът е предстоящата рехабилитация на пътя Русе – Кубрат, като по време на срещата се очаква да бъдат обсъдени в детайли конкретните етапи на предвидените ремонтни дейности, както и кога точно ще започнат те.

Проектът предвижда рехабилитация на 47 км от пътя, като трасето между Русе и Кубрат ще бъде с нова асфалтова настилка, бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

140 години военни окръжия

140 години от създаването на военните окръжия в България бе отбелязана днес в Русе. Пред сградата на окръжието се проведе ритуал и бе открита паметна плоча, посветена на събитието. Епидемичната обстановка в страната провали предвидената дискусионна кръгла маса, посветена на историята на военните окръжия в страната, но..

публикувано на 02.07.20 в 13:17

Спешни медици под карантина

Десет служители на Спешна помощ в Русе са поставени под карантина като контактни лица, след като е потвърден случай на COVID-19 за тяхна колежка.  Става дума за напълно здрави медици и шофьори, които обаче са принудени да стоят вкъщи само заради това, че са били контактни на заразена с корона вирус тяхна колежка. В момента Центърът за..

публикувано на 02.07.20 в 10:33

Пияна счупи улична чешма

Поредна вандалска проява в центъра на Русе са засекли камерите на Центъра за видеонаблюдение, информират от Общината. На кадрите се вижда как жена във видимо нетрезво състояние сяда върху чешмата срещу кръглия шадраван, която се чупи под тежестта ѝ. Вече е установена самоличността на извършителката и случаят е предаден към прокуратурата. Същата..

публикувано на 02.07.20 в 09:18

10 нови случая на коронавирус в региона

6 нови случая на COVID-19 в Русенска област и 4 – в Разградска, са установени през вчерашния ден. Това показват данните в Националната информационна система . Няма регистрирани новозаразени в областите Шумен, Търговище и Силистра. В страната новите положителни проби за деня са 165 при направени близо 2900 PCR теста. От началото на пандемията..

публикувано на 02.07.20 в 07:08

Ремонт през септември

През септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе - Кубрат. Има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвят договорите, а днес се отвориха ценовите оферти за надзор. Ремонтът на отсечката е приоритет и екипите не са спирали работа за миг, спазвайки законовите процедури и срокове, съобщи председателят на Управителния..

публикувано на 01.07.20 в 14:50

Абитуриент с COVID–19

В добро състояние се намира 18-годишният абитуриент от Бяла, който е настанен за лечение от COVID–19 в русенска болница. Това съобщи днес началникът на структурата за лечение и наблюдение на пациенти с коронавирус в болницата доц. д-р Дора Маринова. Тя поясни, че инфекцията е хваната на четвъртия ден от началото на симптомите – главоболие, суха..

публикувано на 01.07.20 в 14:05

Дом за пример

Няма нито един заразен от COVID-19 в Дома за пълнолетни лица с деменция „Приста“ – Русе. Домът се оказва един от малкото, в които персоналът не е отказал да работи в периода на извънредно положение заради пандемията, коментира директорът Надка Денева. Рестриктивните мерки предвид икономическата криза в Община Русе не повлияха на това персоналът..

публикувано на 01.07.20 в 11:23