Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Петък сутрин с "Оттука започва денят"

Лятото е и време за ремонти – читалищата в пет от селата на община Търговище ще бъдат ремонтирани и обновени, още за тези дейности ще чуете в петък сутрин в „Оттука започва денят“. В силистренското село Ситово откриха параклис с посланието божията милост да пази шофьорите и пътуващите, да бди над семействата, да дава разум за мир и за добри човешки отношения. Историята ще чуете в утрото на трети юли. От трети юли стартира и инициативата „Пейки срещу вандализъм“ на Общинския младежки съвет в Шумен. За нея ще ви разкажем в „Оттука започав денят“. Веднага след новините в седем с Петромил Кулев и Людмила Борисова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Неделя с "Оттука започва денят"

И тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Какви са алтернативите на почивката край морския бряг? Как се изработват предмети с душа? Как премина старта на дългоочаквания Лудогорски маратон и какви изненади подготвиха организаторите? Отговорите на тези въпроси ще чуете в утрото на 16-ти август. С вас след новините в..

публикувано на 14.08.20 в 17:50

Люти чушки, неврографика и йога

Тези три теми могат да бъдат свързани само в утрото на Радио Шумен на 15-ти август между 7,00 и 10,00 часа. Така, че денят обещава да започне „горещо“, да сбъдне мечтите ви и да продължи релаксиращо и отпускащо. С други думи предстоят ни три часа време за мен, в които ние ще предлагаме, вие ще допълвате, а всички заедно ще правим неща, които да ни радват и..

публикувано на 14.08.20 в 15:54

С Радио Шумен и в понеделник сутринта

    За добър старт на новата седмица бъдете на вълните на Радио Шумен! В ранното утро на 17 август, от 7 до 10 часа - всичко актуално и много музика в предаването ,,Оттука започва денят“. Може да го слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Драгомир Симеонов. Ще ви очакваме и в..

публикувано на 14.08.20 в 10:56

Родовата памет в "По първи петли"

За родовата памет, за това, което трябва да знаем за корените си и да предадем, ще си говорим в предаването „По първи петли“. Ще ви разкажем историята на Багряновия род и ще ви срещнем с една жена, решила да съхрани спомена за село Професор Иширково. На 14 август с вас ще бъдем музикалният редактор Венета Стоянова и водещата Катерина Петрова...

публикувано на 13.08.20 в 17:10

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Спазва ли се забраната за достъп на автомобили по отсечката между паркинга до Паметник "Създатели на българската държава” и Шуменската крепост? Одобряват ли шуменци наложените ограничения? Защо децата харесват детските площадки, проектирани преди десетилетия и кои са..

публикувано на 11.08.20 в 19:02

С програма „Днес“ в следобеда на 11 август

Защо градовете от българския Североизток не са успешни инкубатори на протести? Антоний Димов разговаря с културния антрополог проф. Ивайло Дичев. Коя е шуменката, която стана първенец на Випуск 2020 във варненското военноморско училище. С отличничката от специалността „Мениджмънт на водния транспорт“ ни среща Миглена Стефанова. Може ли да бъде решен..

публикувано на 11.08.20 в 12:24

Приятно събуждане с Радио Шумен

  В разгара на лятото и на вълните на Радио Шумен - няма да устоите на това удоволствие! От рано сутринта бъдете и във вторник с предаването ,,Оттука започва денят“!   Добро утро на 11 август ще ви пожелаят Жулиета Герова и Драгомир Симеонов. Актуална информация, много музика, разговори за предизвикателства, фитнес и още нещо – всичко това до..

публикувано на 10.08.20 в 17:15