Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оттука започва 3 август

Първият понеделник на август е Световен ден на динята. Ще разберем какви дини се предлагат на пазара, можем ли да се доверим на търговците, че купуваме българска диня и по какво да познаем прясна и узряла ли е. Програмата "Заедно в час" започва онлайн уроци, в които ще се затвърждават знания от изминалата учебна година - припомняме другите предимства на лятната онлайн академия. Ще ви срещнем и със Стенли от Хижа "Минзухар" край Образцов чифлик. Ще погледнем към био градината му, ще ни разкаже за хижата, за чистото земеделие, за туризма в региона, за доброволчеството и всичко, с което дава пример на младите хора. Ще ви поканим на Деня на градинаря в алфатарското село Цар Асен. Това и още актуална и полезна информация от 7 до 10 часа в "Оттука започва денят" на 3 август.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оттука започва 21 септември

В последните дни на астрономическото лято, с мисли за идващата зима, търсим отговор на въпроса: Поскъпнаха ли дървата? Ще чуете какво казаха шуменци, на какви цени се предлага твърдото гориво в борсите и какво тревожи хората на прага на отоплителния сезон. Ще чуете какви възможности предлага на хората в силистренско 4-тото издание на Академия за..

публикувано на 19.09.20 в 20:51

Първото място в живота ви

В съботната вечер - на 19 септември, когато отброяваме последните часове до края на астрономическото лято, в самото начало на "Денят на совите" ще ви питаме - Какво остави лятото у вас? Може да споделите впечатления и вълнения от съботния ден, наситен със събития в Шумен. Ние ще ви направим съпричастни на Нощта на музеите. Отворени са до 23 часа и никога..

публикувано на 19.09.20 в 20:37

Оттука започва 19 септември

В събота сутрин в „Оттука започва денят“ преди старта на юбилейното издание на ралито „Стари столици“ ще ви кажем всичко важно около състезанието, което се открива в Шумен. Ако автомобилният адреналин ви идва в повече, имаме и друго предложение за съботния ден – нощта на музеите в Шумен и дните на отворени врати на музеите и галериите в Разград. Ако..

публикувано на 18.09.20 в 14:58

Интересно неделно утро с Радио Шумен

  Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ и на 20 септември! Ако желаете добро настроение в неделната сутрин ще го получите на вълните на Радио Шумен от 7 до 10 часа. Очакват ви интересни събеседници, ще ви отведем чрез ефира на красиви места, ще послушаме доста музика. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Венета..

публикувано на 18.09.20 в 09:57

За обезценените ценности

В деня, в който почитаме християнските добродетели, вечерното предаване на Радио Шумен ви поставя въпроса: Кои ценности подменихме или обезценихме? Защо духовното губи битката с материалното? Защо някои добродетели станаха демоде? В късната рубрика ще ви срещнем с едно талантлива млада дама от Разград - Патриция Колева ще ни разкаже за новата си песен "Да..

публикувано на 17.09.20 в 20:23

"Денят на совите" в сряда вечер

В какво сте най-добри? - това е въпросът, който ще отправим към вас в предаването "Денят на совите" като преди това ще ви разкажем в какво е най-добра майсторката на кукли Мария Робева. Освен в направата на кукли, разбира се, тя е най-добра в това да предизвиква усмивката и радотта на хората. Тя е майстор от Горна Оряховица, но в края на седмицата..

публикувано на 16.09.20 в 18:58

Приятно утро в четвъртък с Радио Шумен

  Всичко актуално и много музика в ефира на Радио Шумен от 6 до 10 часа. Добро утро, сутринта на 17 септември, ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Розалина Райчева. В края на лятото и вълните на Радио Шумен – очаквано добра комбинация!

публикувано на 16.09.20 в 16:32