Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Програма "Днес" във вторник

В следобедната програма "Днес" на Радио Шумен на 4 август от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Защо пред паспортното бюро в Шумен се извиват опашки;

- Как реконструкция и ремонт промениха кея в Русе;

- С 2 площадки за пътна безопасност ще разполага Средното училище "Йоан Езарх Български";

- Как инициативата "Лято в библиотеката" изкушава децата в Силистра;

- Защо се стигна до поредния случай на насилие срещу медици?

Водещ ще бъде А. Димов, музикални редактори са Петромил Кулев и Венета Стоянова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

С "По първи петли" и на 30 октомври

  Как всеки по различен начин изразява обичта си към България? Това ще е обединяващата тема в интервютата, които ще ви предложим тази нощ в предаването ,,По първи петли“. То започва в 4 часа и ще продължи до 6 сутринта. Излъчва се всеки петък от студио едно на Радио Шумен, в ефира на програма Хоризонт. Да бъдем заедно и в първите часове на 30..

публикувано на 28.10.20 в 18:47

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

В четвъртък сутрин в „Оттука започва денят“ ще погледнем към темата за това каква е подкрепата за самотни хора и родители с деца, поставени под карантина. Страхът от зараза отказа много хора да станат контрольори или преброители в предстоящото национално преброяване у нас през следващата година – как ще протече тогава самото преброяване, ще чуете в..

публикувано на 28.10.20 в 13:17

С Радио Шумен и в сряда вечер

  Кой е най-щастливият период до момента в живота ви? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в сряда вечер! За да сте част от него е достатъчно да бъдете от 21 часа до полунощ на вълните на Радио Шумен. В късната рубрика ви очаква среща с един от най-известните гайдари от Търговище – Никола Атанасов. Водещ на предаването –..

публикувано на 28.10.20 в 10:50
sova

Във вечерта на Димитровден

В Денят на совите водеща ще бъде темата ЗИМА, затова в различни части от предаването ще се фокусираме върху подготовката за студения сезон, върху мерките за сигурност на Дядо Коледа и етнографските традиции у нас. А за да акцентираме върху българската идентичност в късната рубрика ще ви срещнем с историка Милена Георгиева в разговор за традициите в..

публикувано на 26.10.20 в 19:35

Полезно и приятно утро с "Оттука започва денят"

Защо силистренци готвят пореден протест срещу трафика на камиони през града? Започнаха ли да се възстановяват свинефермите, година след бума на Африканска чума по свинете? Кога ще започне разширяването на пазара в русенския квартал Здравец – Изток? Отговорите на всички тези въпроси ще търсим в утрото на 26 октомври. Във вторник веднага след новините..

публикувано на 26.10.20 в 16:11

Протести, земеделие и COVID-19 в предаването "Днес"

В предаването "Днес" на Радио Шумен в последния понеделник на октомври от 13 до 17 часа можете да проследите: - Защо излизат на символичен протест в Шумен полицаите? Какви са исканията им ще проследи Бесте Сабри; - "Ниските добиви при земеделските култури това лято ще се отразят на финансовото състояние на кооперациите", твърди председателят на..

публикувано на 26.10.20 в 11:29

Понеделник с "Оттука започва денят"

Започнете новата седмица в компанията на Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Кога и как ще бъде ремонтиран шуменският факултет на Националния военен университет? Какво е състоянието на спирките в Русе и защо жителите на града все по-често подават сигнали за нередности до общинската администрация? Как се прави изкуство по време на пандемия? Отговорите на..

публикувано на 25.10.20 в 17:08