Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

11 нови случая в Русенско

Снимка: PIxabay

11 са новите случаи на COVID-19 в Русенска област за изминалото денонощие, двама са новоизлекуваните, съобщават от Областната администрация в крайдунавския град.

По данни на Регионалната здравна инспекция, петима мъже и пет жени на възраст между 33 и 83 години, както и едно момиче на 6 години са диагностицирани с коронавирусна инфекция за последните 24 часа. По-голямата част от тях са в добро общо състояние и съответно са оставени под домашна изолация.

Други четирима души са на болнично лечение. Двама мъже на 45 и 83 години от Русе са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“, 76-годишна жена от село Стърмен е настанена в Специализираната болница „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, а мъж на 72 години от Русе е приет с данни за пневмония в столичната болница „Пирогов“.

При други четири случая от останалите седем е установена епидемична връзка. Става дума за 33-годишна жена и 47-годишен мъж, които са съответно майка и баща на две различни деца, посещавали детска градина „Звездица 2“. 6-годишното момиченце е ученичка от 1 клас на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, но то не е посещавало училище повече от 10 дни, тъй като е било поставено под карантина като контактно на брат си. Той е ученик в девети клас в същото училище, като неговата положителна проба стана ясна на 21 септември. С положителен PCR тест за коронавирусна инфекция е и майка им.

Останалите три случая са при 57-годишен мъж от Две могили, както и при две жени на 43 и 60 години от Русе. 60-годишната жена работи като помощник-възпитател в 1-ва група на детска градина „Червената шапчица“, филиал „Светилник“. Контактни на жената са 21 души, от които 16 деца, трима души, работещи там, както и двама от семейството й. Всички те остават под 14-дневна домашна изолация.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Галин Григоров - областен управител на Русе

Сътрудничество с Гюргево

Споразумение за сътрудничество сключиха областният управител на Русе Галин Григоров и префектът на окръг Гюргево Анета Матей. Целта е предприемането на максимално адекватни и бързи действия от институциите в двете държави при усложнена зимна обстановка. По този начин ще се осигури безпроблемно функциониране на Дунав мост през зимния сезон...

публикувано на 26.11.20 в 14:42

158 нови случая в Русенско

158 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, шестима са на болнично лечение, 152 са под домашна изолация. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 121. От останалите 37 случая 10 са от община Бяла, 8 - от Ветово, 7 - от Сливо поле и 6 - от Две могили. Трима заразени има и в..

публикувано на 26.11.20 в 10:37

Награда за Преслава

Наградата  за изключителни постижения и завоювани награди от национални и международни състезания „Русе – 21 век“ получи  единайсетокласничката Преслава Петрова от СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Призът връчи кметът на общината Пенчо Милков. През всички години на обучение в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ ученичката е завоювала високи резултати на национално..

публикувано на 25.11.20 в 16:07

Студенти срещу насилието

С надслов „Да оцветим света в оранжево и да създадем настояще и бъдеще без насилие! Заедно срещу насилието над жени и момичета!“ студентите от специалност „Социални дейности“ и членове на Клуб на социалния работник в Русенския университет отбелязаха 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието над жени. Чрез собствена продукция..

публикувано на 25.11.20 в 15:52

208 оздравели за ден в Русе

Област Русе запазва шесто си място по заболеваемост в страната. Според данните от Единния информационен портал, 196 са новите случаи на COVID-19 в Русенско вчера, като 178 са поставени под домашна изолация, а останалите 18 се намират на болнично лечение. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 151. Останалите 45 случая с в различни..

публикувано на 25.11.20 в 11:43

Оранжев свят срещу насилието

Световните дни за борба с насилието над жени ще се проведат от 25 ноември до 10 декември. Целта на международната кампания на ООН е да се повиши обществената осведоменост и да се мобилизират хората по света да допринесат за промяна. Тази година тя преминава под мотото „Да оцветим света в оранжево“. Община Русе се присъединява към..

публикувано на 24.11.20 в 10:27

Нов шанс за специални деца

Дневният център за деца и младежи с увреждания „Милосърдие” към Каритас Русе изгради мултисензорна стая.  Така ще се повиши качеството на предлаганата социална услуга за децата със специални нужди от Общината. Обновени са и уредите в залата за кинезитерапия. Благодарение на новите придобивки, децата ще имат възможност да усъвършенстват двигателните и..

публикувано на 24.11.20 в 09:46